19 / 04 / 2024

İğneada turizm 2015

İğneada turizm 2015

Trakya'nın önemli turizm merkezi haline gelen İğneada'da son yıllarda yaygınlaşan "çadır turizmi", dar gelirli tatilcilerden ilgi görüyor.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Kırklareli İğneada turizm kenti ilan edildi!

Kırkeli'nin biyolojik çeşitliliğiyle dünyanın ilgisini çeken, ancak üçüncü nükleer santralin yapılması planlanan İğneada'nın Kalkınma Bakanlığınca turizm kenti ilan ettiği ortaya çıktı.

Turizm sektörü 2015 yılında 5 milyar dolar zarar edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Antalya’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile TÜROFED’in 10. Yılını değerlendirerek turizm sektörü ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Osman Ayık, “2015 yılı kaybımız yaklaşık 5 milyar doları bulacak” dedi

Turizm gelirleri 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 1,3 arttı!

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Vizyon Turizm 2015 tüketici kalite ödülü aldı!

Dünya Tüketiciler Günü kapsamında düzenlenen Avrasya Kalite Ödül Töreni 14 Mart Cumartesi günü Sefaköy ArmoniPark ’ta gerçekleşti.

MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı 18-21 Mart'ta!

Turizm sektörünün devleri Rusya'nın başkenti Moskova'daki "MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı"na hazırlanıyor. Fuar 18-21 Mart tarihleri arasında Moskova'da gerçekleşecek..

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Foz Gayrimenkul Turizm Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Foz Gayrimenkul Turizm Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta, Samer Foz Müdürler Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Özdamla İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Tekstil ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdamla İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Tekstil ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Ahmet Kırcı Müdürlüğü'nde kuruldu.

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 27 Şubat 2015'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Şişhane'de, Şemsettin Nas Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

Kirazlı Mescit Konakları Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kirazlı Mescit Konakları Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi 26 Şubat 2015'te, 60 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda, Ali Muslubaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

2015 ITB Berlin 4 Mart'ta başlıyor!

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin-2015), bu yıl 4- 8 Mart tarihleri arasında 189 ülkenin turizm sektörü temsilcilerini ağırlayacak.

İğneada turizm 2015 Haberi

İğneada turizm 2015

"Trakya'nın incisi" olarak nitelendirilen Demirköy ilçesinin İğneada beldesinde, Longoz Ormanları kıyısına kurulan çadır kampları, bölgenin önemli tatil alanlarından biri haline geldi.


Maddi durumları el vermediği için lüks otellere gitme şansı bulamayan vatandaşlar, tatillerini Longoz Ormanları'nın Erikli Gölü çevresinde kiraladıkları alanlara kurduklar çadırlarda geçiriyor.


Karadeniz kıyısında 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada'ya gelen tatilciler, hem ucuz hem de daha uzun süreli tatil yapma imkanı buluyor. 


Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye gelen tatilciler, sabahın ilk ışıklarıyla Longoz Ormanları kıyında yürüyüş yaparak balık avlıyor, daha sonra organik ürünlerden oluşan kahvaltılarını yapıyor.


Gün içinde denize giren yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla odun ateşinde pişirdikleri yemekleri yiyor, ağaçlar arasına kurdukları hamakta kitap okuyarak yorgunluklarını atıyor.


Vatandaşlar, zaman zaman çadır komşularıyla bir araya gelerek çeşitli oyunlar da oynuyor. 


Doğa ile baş...