23 / 04 / 2024

ihale tapu tescili

ihale tapu tescili

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi finansman ihalesi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi ek finansman kapsamında yapılacak Gayrimenkul Değerleme Çalıştayı Organizasyonu için ihale düzenliyor. İhale daveti Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

14 ilde tapu kadastro modernizasyonu yaptırılacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 14 ilde kadastro harita ve bilgilerinin güncellenmesi işini ihale edecek. İhale için son teklif günü 2 Haziran 2016 olarak belirlendi.

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Bir taşınmaz malın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren ön sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor.Satış vaadinin tapuya tescili için dava açılabiliyor. İşte, satış vaadi sözleşmesi tapu tescil davası!

Kat mülkiyeti tescili!

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor. İşte kat mülkiyeti tescili işlemleri..

ihale tapu tescili Haberi

ihale tapu tescili

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemi oluyor. İhale ile alınan taşınmazın tescili için bazı belgelerin temin edilmesi ve yine tapu harcının ödenmesi gerekiyor. 

Artırma koşullarında aksi kararlaştırılmamışsa, ihale bedelinin peşin ödenmesi gerekir. İhale bedeli peşin olarak veya artırma koşulları uyarınca ödenmezse satıcı, satıştan hemen dönebilir. Peki, ihale ile alınan taşınmazın tescili nasıl yapılır?

 TAPUDA İSTENEN BELGELER

1) İcra Müdürlüğünün satış müzekkeresi,

2) Bu müzekkerede; ihalenin kesinleşmiş olduğunun belirtilmesi, ihale alıcısının nüfus bilgilerinin ve üzeri mühürlenmiş fotoğrafının bulunması, ihale bedelinin gösterilmiş olması gerekir.

3) Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

4) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin...