24 / 04 / 2024

İHH İdlib ev

İHH İdlib ev

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde yetim ailelere 50 konut teslim etti...

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

Bağcılar Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde 450 briket ev inşa etti. 

Mardinli lise öğrencileri İdlib'de 6 briket ev yaptırdı!

Mardinli lise öğrencileri biriktirdiği harçlıklarıyla Suriye'nin İdlib şehrinde 6 briket ev yaptırdı.

Şanlıurfalı hayırseverlerin katkısıyla İdlib'de 90 ev yapılacak!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından başlatılan kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye'nin İdlib şehrinde ihtiyaç sahipleri için 90 ev yapılacak.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

Cideliler İdlib'de 45 briket ev inşa ettirecek!

Kastamonu'nun Cide ilçesindeki hayırseverler, İdlib'de 45 briket ev yaptıracak.

Cide Kaymakamı Ali Açıkgöz ve eşi İdlib'de 4 briket ev yaptıracak!

Kastamonu'da Cide Kaymakamı Ali Açıkgöz ile eşi İdlib'de 4 briket ev yaptıracak...

Süleyman Soylu İdlib'e 10 briket ev daha bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev daha bağışladı...

Süleyman Soylu İdlib için 10 briket ev bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev bağışı gerçekleştirdi. Süleyman Soylu, "Temel hedefimiz kış gelmeden orada 50 bin ailenin sırtlarını yaslayabileceği bir duvar oluşturabilmek ve onların umudunu korumaktır." diye konuştu.

Emine Erdoğan'dan İdlib'e 57 ev bağışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Suriye kuzeyinde göçmenlerin barındığı İdlib’te inşa edilmek üzere 57 briket ev bağışladı.

İdlib'de 10 bin 762 briket ev tamamlandı!

Süleyman Soylu, İdlib için 13 Ocak'tan bu yana 717 milyon 63 bin 102 TL yardım toplanmasının yanı sıra, 10 bin 762 briket ev inşa edildiğini açıkladı...

Konya'dan İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket ev yapımı için İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi...

İHH İdlib ev Haberi

İHH İdlib ev

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib ilinde yetim ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı 100 evden oluşacak “Selamet Köyü’” isimli projede ilk 50 konut ailelere teslim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zövf köyünün yakınlarında hayata geçirilen 50 evde, yetim çocuklar ve ailelerinden oluşan 250 kişi kalacak. 50 evlik ikinci etabın inşa çalışmaları da devam ediyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Selamet Köyü” projesinin ikinci etabının tamamlamasıyla toplamda 100 betonarme evin yapılmış olacağını söyledi.

Türkiye sınırına yakın bir konumda hayata geçirilen evlerin 40 metrekare genişliğinde 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten meydana geldiğini anlatan Tosun, ailelerin toprakla uğraşabilmeleri için evlerin önünde ekim alanı da verdiklerini söyledi.

- Suriye’deki yetimleri desteklemeyi sürdüreceğiz

Tosun, köy...