24 / 04 / 2024

ikinci el oto alım satım

ikinci el oto alım satım

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!

Arabam.com ikinci el oto pazarını araştırdı. Haziran ayı verilerini paylaşan ikinci el otomobil platformu arabam.com, satılık ilanı verilen otomobilleri motor gücü, modeli, yılı ve diğer özelliklerine göre inceledi.

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi patlattı. Artan talep fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ikinci el oto fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Sıfır araç satın almak isteyenler için oto galerilerinde yaşanan ürün azlığı, ikinci el otomobil piyasasına da geçmiş görünüyor. İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 6 oranında yükseldi.

İkinci el oto pazarında yeni yıl öncesi hareketlilik yaşanıyor!

Matrah düzenlenmesiyle kısa bir süre durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında 2023 yılı öncesi hareketlilik yaşanıyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, satışlarda belirgin bir hareketlilik olduğunu söyledi.

Araç alacaklar dikkat! Fiyatları duyanlar şok oldu. İkinci el otoda kriz çanları çalmaya başladı

Asgari ücret zammı açıklaması yapılacağı şu günlerde ikinci el oto pazarında hareketlilik başladı. 2023 yılına girmeden araçlarını yenilemek isteyen araç sahipleri, oto pazarlarındaki karşıklaştıkları fiyatlarla adeta şoka uğradı. 

Araba alacaklar dikkat!  İkinci el oto piyasasında yeni gelişme!

Son gelişmelerin ardından vatandaşlar hem ikinci el hem de sıfır araba fiyatlarıyla ilgili yapılan son dakika haberlerini merakla takip ediyor..

İkinci el araçlarda Sıfır kilometre garantisi!

İkinci el otomobil satışları yapan firmalar, satışlarını yeniden artırmak amacıyla farklı uygulamalar düzenlemeye başladı. Bu uygulamalardan biri de sıfır kilometre garantisi oldu. Artık ikinci el otomobil satışı yapan firmalar alıcılarına, sıfır kilometre garantisi sunuyor. Ayrıntılar haberimizde..

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

İkinci el araçlara Rusya etkisi! Otomobil fiyatları...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç pazarı Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz olarak etkilendi. Peki 2. el araç fiyatları ne oldu? İşte detaylar...

İkinci El Otomobiller İçin Mart 2022 Fiyatları Açıklandı!

2022 yılının Mart ayı ikinci el otomobil fiyatları belli oldu. Merakla takip edilen otomobil piyasasında yaşanan son gelişmeler haberin devamında…

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

Otomobil üretimlerindeki düşüş ikinci el otomobil pazarlarını da yakından etkiledi. Hal böyle olunca ülkede ikinci el otomobil fiyatları da ciddi oranlarda artış gösterdi. Batman Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda sıfır otomobillerin fiyatlarındaki artış, ikinci el otomobil pazarlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların yüzde 73'ü otomobil almak için fiyatlarda indirim beklediğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

İkinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanıyor! Kredi ve vade sayısı yükseltiliyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Böylece ikinci el piyasası hareketlenecek mi? Oto galericiler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

ikinci el oto alım satım Haberi

ikinci el oto alım satım

Dünyada pandemiyle başlayan kriz savaşaın etkisiyle daha da kaotik bir hal aldı. Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve tedarik sorunlarından en çok otomobil sektörü etkilendi. Sektör, alım satım piyasasında yaşanan denetimsizlik ve dolandırıcılık sorunlarına yeni çareler üretiyor. Otomobil satıcıları artık otomobil müşterilerine eski usül dükkan kiralayarak galericilik yapmak yerine dijital galericiliğe yöneldi. Dijital alım satım piyasasının ticari potansiyelin 2030'a kadar yüzde 12,2'lik artış göstererek 722,79 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Otomobil satıcıları şimdi artık tersten ticaret modelini ortaya çıkararak alım satım süreçlerini daha kısa ve sorunsuz hale getirmeye başladı. Bu sistemde alıcı da satıcı da ticaretinden zarar görmeden maksimum fayda sağlıyor.

Çip krizinin yanı sıra piyasa koşulları sebebiyle hem arz hem de talepte azalma yaşanan otomotiv sektörüyle ilgili uzun vadeli öngörüler...