25 / 04 / 2024

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..



Dünyada pandemiyle başlayan kriz savaşaın etkisiyle daha da kaotik bir hal aldı. Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve tedarik sorunlarından en çok otomobil sektörü etkilendi. Sektör, alım satım piyasasında yaşanan denetimsizlik ve dolandırıcılık sorunlarına yeni çareler üretiyor. Otomobil satıcıları artık otomobil müşterilerine eski usül dükkan kiralayarak galericilik yapmak yerine dijital galericiliğe yöneldi. Dijital alım satım piyasasının ticari potansiyelin 2030'a kadar yüzde 12,2'lik artış göstererek 722,79 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Otomobil satıcıları şimdi artık tersten ticaret modelini ortaya çıkararak alım satım süreçlerini daha kısa ve sorunsuz hale getirmeye başladı. Bu sistemde alıcı da satıcı da ticaretinden zarar görmeden maksimum fayda sağlıyor.

Çip krizinin yanı sıra piyasa koşulları sebebiyle hem arz hem de talepte azalma yaşanan otomotiv sektörüyle ilgili uzun vadeli öngörüler olumlu seyrediyor.

Yapılan araştırmalarda, internet üzerinden satışa konulan bir aracın, ortalama 29 gün içinde satılıyor.

 


Geri Dön