28 / 03 / 2024

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..



SATICILAR DA ALICILARI BULUYOR

Tersten ticaretle otomobil alım satımına hız kazandı.

Dijital platformlar şehir merkezlerinden taşınan oto galerilerine dijital çözüm sunuyor. Bu sayede galericiler şehir merkezinde yüksek kira maliyetlerine ve operasyon zorluğuna katlanmak durumunda kalmadan işlerini merkezdeki gibi sürdürebilecek. Satıcı herhangi bir yerdeki aracını internet sayesinde alıcıya gösterebiliyor ve online platform üzerinden alıcıyla konuşup anlaşabiliyor. Ayrıca satıcılar da araçlarını uzun süre elinde tutmak zorunda kalmıyor.

ŞUBAT AYINDA EN ÇOK CLIO SATTI

Şubat ayında 2. el online binek araç pazarında toplam 92 bin 132 satış gerçekleşti. Renault Clio 4 bin 637 adetle şubat ayında da en çok satılan model oldu. Bunu 4 bin 413 adetle Fiat Egea, 4 bin 368 adetle VW Passat, 3 bin 860 adetle Renault Megane, 2 bin 903 adetle Toyota Corolla, 2 bin 862 adetle Ford Focus, 2 bin 607 adetle Opel Astra, 2 bin 221 adetle Honda Civic, 2 bin 182 adetle VW Polo ve 2 bin 90 adetle de Renault Symbol takip etti. Söz konusu 10 model, toplam binek satışlarının yaklaşık yüzde 34,9'unu oluşturdu.


Geri Dön