19 / 04 / 2024

İkinci eşe miras düşer mi

İkinci eşe miras düşer mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-Devlet'te beklenen ekran açıldı. Bu ekran üzerinden kontrol edip mirasınız olup olmadığını görebilirsiniz. Aile büyüklerinizden ve akrabalarınızdan miraslar kalabilir. İşte haberin ayrıntıları ve sorgulama ekranının detayları...

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.

İkinci el araba almak isteyenlere kötü haber! Peş peşe açıklandı! Fiyatlar yüzde 4 arttı!

İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında fiyatlar bir önceki aya kıyasla yüzde 4 artış kaydetti. İkinci el araba almak isteyenler hemen baksın! Veriler peş peşe açılandı. İşte detaylar.

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Peşin para ödemeden pilot olup, işe başlamak isteyenlere müjdeli haber!

Corendon Airlines, 2015 yılında başlattığı “İkinci Pilot Adayları” projesini tekrar başlatıyor Yedinci kez düzenlenecek proje kapsamında Corendon Airlines, bu kez seçilen adayların tip eğitimlerini de kendi bünyesinde verecek.

İkinci eşe miras düşer mi Haberi

İkinci eşe miras düşer mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi? l F.K.

Okuyucumun babası ikinci evliliğini yapmış, okuyucum ilk evlilikten olma çocuk. Vefat eden de ilk eş, anlatılandan anlaşılana bir açıklık getirmek isterim. Öyle anlıyorum ki baba,ilk eşinden yani okuyucumun annesinden boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapmış.

Anne de boşandıktan sonra vefat etmiş. Bu...