26 / 04 / 2024

İksa ruhsatı nereden alınır

İksa ruhsatı nereden alınır

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

İmar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı imar barışı (imar affı) ile sona eriyor. Peki, imar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Bina ruhsatı nereden alınır?

Bina inşaatına başlamak için öncelikle bina projesinin imar yönetmeliğine uygun olup olmadığına bakılması ve yasal izinlerin de alınması gerekiyor. Peki, bina ruhsatı nereden alınır?

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

Yapı ruhsatını kim verir?

İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı nereden alınır? Yapı ruhsatını kim verir?

İnşaat kazı ruhsatı nasıl alınır?

Müteahhitle yapılan "müteahhit sözleşmesi" sonrasında müteahhitin sorumlulukları arasında inşaat kazı ruhsatının da alınması yer alıyor. Peki, inşaat kazı ruhsatı nasıl alınır? Kazı ruhsatı nereden alınır?

Yıkım ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir binanın yıkılması için bina yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, bina yıkım ruhsatı nereden alınır? Bina yıkım ruhsatı için gerekenler nelerdir?

Bina yaşı nereden öğrenilir?

Ruhsatlı yapılar için, ruhsatın alındığı gün, ruhsatsız yapılar içinse kaçak raporunun yazıldığı gün baza alınarak hesaplanan bina yaşı nereden öğrenilir? Bina yaşı öğrenmek için gerekenler neler?

Bina oturma ruhsatı nasıl alınır?

Bina oturma ruhsatı; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Peki, bina oturma ruhsatı nasıl alınır? Bina oturma ruhsatı nereden alınır?

İksa ruhsatı nereden alınır Haberi

İksa ruhsatı nereden alınır

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor.


Bu işlem için alınan ruhsat ise iksa ruhsatı olarak ifa ediliyor. Bu ruhsat ilgili belediyeden alınıyor. İksa ruhsatı için belediyeye bir dilekçe verilmesi gerekiyor. İksa ruhsatı dilekçesi ve gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor;


Dilekçe örneği:

............ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Yapı Ruhsat Birimi'ne;


 İzmir ili, Konak ilçesi, ......................................... Cad/Sok., ..................noda, ve tapunun

................................... mahallesi, ..................pafta, .................. ada, ................... parselinde kayıtlı

taşınmaza İKSA ruhsatı almak için gereğini arz ederim. .... / ..... / ......

Mal Sahibi veya vekilinin;

ADI-SOYAD

(imza)

T.C. Kimlik No : ...............................................

Telefon : ...............................................

Adres : ..................................................................................................................


Gerekli belgeler:

1. İnşaat ruhsatı içerir dilekçe;(mal sahibi bizzat imza atacak/imza beyannamesi/vekalet)Vekil ise

vekaletname aslı

2. Son ay vizeli tapu./Tapu...