26 / 04 / 2024

İlküvez Barajı son durum

İlküvez Barajı son durum

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

TOKİ 250 bin konut projesine rekor başvuru! Saatler içinde 207 bin başvuru geldi! İşte başvuru şartları! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önce 10.30 itibarıyla İlk Evim İlk İş Yerim projesine 92 bin başvuru geldiğini, ardından ise 11.00'da rakamın 141 bine, 11.45'te ise 207 bine yükseldiğini belirtti. İşte TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesindeki son dakika gelişmeleri...

Ordu İlküvez Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

TOKİ İstanbul 2019 kura çekimi için son iki gün!

TOKİ İstanbul 2019 kura çekimi için son iki gün. İlk kura çekimi İstanbul Kayabaşı'nda üretilecek toplam 4 bin 467 konuttan başlayacak. Kura çekimi iki ayrı günde yapılacak. İşte tüm detaylar...

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Güdül Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada Gümüşhane Kelkit'te yapımı süren Güdül Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili son durumu anlattı. Çalışmalarda sona yaklaşılan projenin gövde kazı çalışmaları tamamlandı.

Son 16 yılda 6 şehre 33 baraj inşa edildi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 16 yılda 33 yeni baraj inşa etti.

İlküvez Barajı son durum Haberi

İlküvez Barajı son durum

Devlet Su İşleri (DSİ), Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, DSİ'nin Ordu'ya yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği bildirildi.

Ordu ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının, bölgede taşkın riskinin azaltılması ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtilen açıklamada, "İlküvez Barajı'nın temelden yüksekliği 41 metre olup 0,88 milyon metreküp depolama hacmine sahiptir. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu olarak projelendirilen İlküvez Barajı'nda tüm imalatlar tamamlanmış ve su tutulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İlküvez Barajı'nda su tutulmaya başlandığına değinerek, şunları dile getirdi: "20 milyon lira...