28 / 03 / 2024

İmar barışı harç ücreti

İmar barışı harç ücreti

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı harç ücreti Haberi

İmar barışı harç ücreti

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yurt Gazetesi yazarı Mustafa Ülkü Caner, imar barışında harç ücreti yanlışlığı ile ilgili yazdı. İşte o haber...

Çarpık yapılaşma ve imar mevzuat ve uygulamaları imar barışı veya aflarıyla bu olumsuzluğu yaratıp adeta kaçak yapılanmayı teşvik edip meşrulaştırarak kalıcı hale getirmektedir.

Hâlbuki öyle askıda kalsa, belki yakın-orta vadede düzeltme şansı daha kolay olur.

Ama hayır! Her şeyi karmaşık hale getir, çözümü ise nerede imkânsız yap.

Türkiye’de siyaset bu!

Kısa vadede, hele yerel seçimler öncesi toplumsal anlamda alan razı, veren razı bir alış veriş yapılıyor.

Muhtemelen torunlarımızın torunları kulaklarımızı baya çınlatacak!

İşin temel hataları ve siyasi tercihleri bir yana biz bu makale ile bu işte öyle bir yanlışlık var...