29 / 03 / 2024

İmar barışı izni

İmar barışı izni

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından imar affı tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Özgenç, çürük yapılara izin veren kamu görevliler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

İmar barışı için komşudan izin!

Türkiye'de birçok vatandaş imar barışı için sıraya girdi. Komşusunu imar barışına ikna edemeyen vatandaşlar ise mağdur olduğunu dile getiriyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlar duruma çözüm bulunmasını istedi.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

İmar barışına komşu ayarı geldi!

‘İmar Barışı’nda yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunan yapılarda aykırılık tek bir malike ait ise artık komşu onayına gerek kalmadı.

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı izni Haberi

İmar barışı izni

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından Kartal'da Yeşilyurt apartmanın çökmesinin ardından açıklama yaptı.

Oda TV'de yer alan habere göre, imar barışına rağmen kamu görevlilerinin cezai sorumluluklarının olduğunu söyleyen hukukçu Özgenç, şu açıklamalarda bulundu:

''SORUMLULUK BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

"Malum, 'imar barışı kanunu', daha önce imara aykırı olarak yapılan yapıların, bunlarla ilgili olarak kentsel dönüşüm programı uygulanıncaya kadar geçerli olmak üzerek, kullanılmasına 'hukuki' (?) çerçevede imkan tanıyan düzenlemeler içermektedir. Bu düzenlemeler, söz konusu yapıların kişilerin hayatı bakımında somut tehlike arz edip etmediklerini araştırma ve buna göre işlem yapma yükümlülüğü getirmemektedir.

Sorun, buradan kaynaklanmaktadır. Araştırma yükümlülüğü getirmeyen ve bu düzenlemeye istinaden, kişilerin hayatı bakımından somut tehlike oluşturacak şekilde 'çürük' yapılmış yapılarla ilgili olarak da, gayrimuayyen süreli bir kullanma izni verilebilecektir. Bu düzenleme karşısında belediyeler...