26 / 04 / 2024

İmar barışına komşu ayarı geldi!

İmar barışına komşu ayarı geldi!

‘İmar Barışı’nda yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunan yapılarda aykırılık tek bir malike ait ise artık komşu onayına gerek kalmadı.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışında gerek vatandaştan gerekse iş dünyasından gelen itirazları dikkate aldı ve yönetmelikte birtakım değişiklikler yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılarda yapının tamamı için yeni yönetmelikte de komşu onayı şartı da korundu. Ancak yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunan yapılarda aykırılık tek bir malike aitse komşu onayı aranmıyor. Ruhsat ve eklerine aykırılık hangi bağımsız bölümde/bölümlerde yapılmış ise o bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapılabiliyor. Yapının tamamı tek bir malike ait ise ve aykırılık bütün bağımsız bölümlerde yapılmış ise bu durumda da yapının tamamı için de belge düzenleniyor.

İş dünyasının yükü azaldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışında iş dünyasından gelen itirazları da dikkate alarak bazı değişiklikler yaptı. Daha önce otel, hastahane, fabrika ve alışveriş merkezi gibi yerlerde barışın maliyeti de daha yüksek oluyordu. Yeni düzenlemeyle buradaki bedel de düşürüldü. 

 

5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!


Geri Dön