25 / 04 / 2024

İmar barışı tasarısı

İmar barışı tasarısı

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı tasarısı komisyonda!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere ramazan ve kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı" gibi düzenlemeleri içeren tasarının görüşmelerine başlandı.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin tadil tasarısı onaylandı!

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 3. maddesi, 7. maddesi, 13. maddesi ve 14. maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

Marmaris Söğüt'te imar barışı mağduriyeti!

İmar Barışında sürenin dolmasıyla beraber çelişkili kararlar alındı ve mağduriyetler yaşandı. Fırsat bu fırsat diyerek el altından otelindeki oda sayısını artıranlar, inşaat alanını yatay ve dikey olarak genişletenler, tarım arazilerini talan eden yaşların yanında kurular da yanıyor.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Akfen GYO'nun tadil tasarısı 11 Eylül'de onaya sunulacak!

Akfen GYO'nun Esas Sözleşmesinin 8. maddesine ilişkin tadil tasarısı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben, 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

İmar barışı ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

İmar barışında ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün!

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İmar barışı toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımı ile yapılacak. 

İmar barışı 2019'a uzatıldı!

Bugün sona ermesi beklenen imar barışına başvurular 2019'a uzatıldı. İmar barışında sürenin 6 aya kadar uzatıldığı açıklandı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

İmar barışı uzatılacak mı?

İlk başladığı günden bu yana, 9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı için artık son viraja girildi. Peki, İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek? İmar barışında süre uzatılacak mı?

İmar barışı tasarısı Haberi

İmar barışı tasarısı

Başbakan Binali Yıldırım'ın kamuoyunda açıklandığı günden bu yana ilgiyle karşılanan imar barışı TBMM Genel Kurulu'nda bugünden itibaren görüşülmeye başlanıyor.  

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı için yol haritası belirlendi. Yeni torba tasarı ile birlikte haftlardır gündemde olan imar barışı gibi önemli konular devreye alınacak. 

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı olan yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi düzenlenecek. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili alınan yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden inşa edilmesine veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Ancak yapının ve arsasının mülkiyet durumu, Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek.

Cezalar, yıkımlar iptal

Yapı Kayıt Belgesi...