26 / 04 / 2024

İmar barışı uygulaması 2019

İmar barışı uygulaması 2019

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulaması kapsamında başvurular sürüyor. Uygulamaya başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

İmar barışından 18.4 milyar liralık kaynak!

İmar Barışı’nda toplam gelir 18 milyar 418 milyon 733 bin liraya ulaştı. 8 Haziran 2018’den beri 9.8 milyon kişi başvurdu. En çok başvuru yapılan il 1.7 milyon ile İstanbul oldu.

Dikkat! İmar barışında süre daralıyor!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Uygulama kapsamında başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

İmar barışı fırsatında son günler!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için hayata geçirilen imar barışı uygulamasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar barışında ilk adım tamamlandı!

Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görülen mülkiyet ve imar sorunu imar barışıyla çözülüyor. Uygulama kapsamında ilk adım tamamlandı. 

İmar barışında ödeme sistemi değişti!

Türkiye'deki kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için yürürlüğe giren imar barışı uygulamasında 2019 tarifesinin detayları belli oldu.

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündeminde!

İmar barışı uygulaması kapsamında Türkiye genelinde ve Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yaşar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'da imar sorunlarına ortak çözüm aranacak!

İmar barışı uygulamasıyla Muğla’da meydana gelen sıkıntılar ve kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında masaya yatırıldı.

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İzmir ve Denizli'de imar barışı uygulaması TBMM gündeminde!

İzmir ve Denizli'de depremden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalar ve imar barışı uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı fırsatçılarına karşı önlem!

İmar barışı uygulamasını fırsat bilip kaçak inşaat yapanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemler alıyor. Bodrum'daki kaçak yapılar tespit edilip tek tek yıkılıyor.

Antalya Güzeloba'da barakalar için imar affı istendi!

Antalya'nın Güzeloba Mahallesi’nde 3 bin metrekare arazi üzerinde bulunan 10’ar metrekarelik 2 barakaya, ‘İmar Barışı’ uygulaması kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildi. Bölge halkı ise başvuru sahibini şikayet etti.

Çanakkale'de imar barışına 40 bin kişi başvurdu!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bölgede, 'İmar Barışı' uygulaması kapsamında, 39 bin 898 yapı kayıt belgesi oluşturulduğu ve 148 milyon 770 bin 214 TL ödeme yapıldığı açıklandı.

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

İmar barışı uygulaması 2019 Haberi

İmar barışı uygulaması 2019

31 Aralık 2017 tarihinden önce imara aykırı inşa edilmiş yapıları kapsayan imar barışı uygulaması kapsamında başvuru süreci devam ediyor. Vatandaşların 15 Haziran tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor.

18 milyar 418 milyon liralık kaynak

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi planlayan düzenlemeye bu zamana kadar milyonlarca başvuru geldi. Buna göre, uygulama kapsamında 11 ayda 18 milyar 418 milyon 733 bin lira girdi. 8 Haziran 2018 yılında başlayan başvurular ise 9 milyon 841 bin 385'e ulaştı.

İstanbul'dan 1 milyon 722 bin başvuru

En çok başvuru yapılan il ise İstanbul oldu. Yaklaşık 2 milyon kaçak bina bulunan bölgede şu ana kadar 1 milyon 722 bin 696 kişi başvuru yaptı. İstanbul'u 795 bin 934 başvuru ile  İzmir  izlerken...