19 / 04 / 2024

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaz

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaz

Dünya gazetesi yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında imar barışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Tolu'nun o yazısı...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaza vergi sürprizi!

Dünya gazetesi yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında imar barışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Tolu'nun o yazısı...

Marmaris Söğüt'te imar barışı mağduriyeti!

İmar Barışında sürenin dolmasıyla beraber çelişkili kararlar alındı ve mağduriyetler yaşandı. Fırsat bu fırsat diyerek el altından otelindeki oda sayısını artıranlar, inşaat alanını yatay ve dikey olarak genişletenler, tarım arazilerini talan eden yaşların yanında kurular da yanıyor.

Ankara Saraçoğlu projesinde son durum ne?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına, İmar Barışı tartışmaları damga vurdu. AKP Milletvekili Erim, İmar Barışı’yla ilgili düzenlemeler içeren yasanın TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde ne oy verdiği sorulunca, “Ne yapacaksınız? Atı alan Üsküdar’ı geçti” diye konuştu.

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

Mülkiyet sorunu imar barışıyla aşıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mülkiyet sorununun imar barışıyla aşıldığını söyleyen Nasır, depreme karşı da kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışının bilançosu!

İmar barışına en çok başvuru sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldi. Yayla ve meralardaki kaçak yapılarla gündeme gelen Trabzon'da 151 bin 671, Rize'de ise 75 bin 472 yapı, İmar Barışı'ndan faydalandı...

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaz Haberi

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaz

Dünya gazetesi yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında imar barışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Tolu'nun o yazısı...

Dünya Gazetesi’ndeki ilk yazımın başlığı “İmar Barışı yararlananları bin pişman etti!” idi.

Söz konusu yazımda, “Hangi af yasasından yararlandığınıza pişmansınız? diye sorsalar, kesin olarak birinci sırada “İmar Barışı” çıkar. Hem de açık ara! Neden mi? Çünkü, yararlananlara her gün yeni bir şok yaşatıyor da ondan.” şeklinde bir açıklama yapmıştım.

Gerçekten de öyle oldu, gün geçtikçe imar barışı ile ilgili yeni yeni pişmanlıklar ve şoklar ortaya çıkıyor. İnsanlar, İmar Barışı’ndan yararlandıklarına şu an bin pişman!

İhtilafları kaldıracakken, yeni ihtilaflara neden oldu!

İmar Barışı; vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması ve İmar...