29 / 03 / 2024

imar durumu dilekçesi

imar durumu dilekçesi

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

İmar durumu için dilekçe örneği!

Bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığı imar durum belgesinde gösteriliyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediyeye verilecek bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durumu için dilekçe örneği..

İmar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği!

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği..

İmar durumu nereden öğrenilir?

Bir gayrimenkulün imar durumu nereden öğrenilir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İmar durumu dilekçesi!

Bir bölgenin kamulaştırma projesi kapsamında olup olmadığını öğrenmek için belediyeye imar durumu dilekçesi verilmesi gerekiyor. İmar durumu dilekçesi örneği haberimizde yer alıyor...

İmar durumu nedir?

Bir arsanın yapılanma koşullarını ifade eden imar durumu nedir, yanıtı ve detayları ile ilgili hususları haberimizde bulabilirsiniz...

İmar durumu nasıl öğrenilir?

Gayrimenkulünüzün kamulaştırma alanı kapsamında olup olmadığını bağlı olunan belediyeden öğrenebilirsiniz. Peki imar durumu nasıl öğrenilir, diye soruyorsanız yanıtı haberimizde...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İlan edilen ve askıda bulunan imar planlarına askı süresince bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği..

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

İmar durumuna itiraz dilekçesi!

Bir yerin imar durumu bağlı olunan ilçe belediyesine müracaat edilerek öğrenilebiliyor. Peki, imar durumuna itiraz edilir mi? İmara nasıl itiraz edilir? İşte imar durumuna itiraz dilekçesi örneği..

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

imar durumu dilekçesi Haberi

imar durumu dilekçesi

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oran hesaplamaları ile belirleniyor. Bu oranlar arsanın imar durum belgesinde yer alıyor.


İmar durumu belgesi almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. Başvuru sırasında tapu (aslı), Çap (aslı), vekil varsa vekaletname gerekli oluyor. Ancak bu belgeler  ile arsa sahipleri imar durumunu alabiliyor. 


Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor. İmar durumu almak için dilekçe örneği şu şekilde sıralanıyor:


İmar durumu almak için dilekçe örneği..



.................... BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL


…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.


EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname


İsim – Tarih – İmza

.............................................

.............................................

.............................................


ADRES:

.............................................

.............................................

.............................................

.............................................


Arsama inşaat...