19 / 04 / 2024

İmar planları değişikliği

İmar planları değişikliği

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

Ankara Güneypark imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Güneypark’a ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planları değişiklikleri askıya çıkarıldı...

Niğde Bor Şeker Fabrikası arazisinde imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde'nin Bor ilçesi, Kemerhisar ve Bahçeli/Şeker mahallesinde bulunan Bor Şeker Fabrikası alanına ait arazilerde imar planı değişikliği yapıyor. İmar planı değişikliği Resmî Gazete’de yayınlandı.

Ankara Lodumlu-Beytepe imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Ahlatlıbel Mah., Lodumlu-Beytepe'de 1/25000 ölçekli Nazım, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Gölbaşı 74 parsel imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Merkez 74 parsel ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Maltepe E-5 Güneyi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe E-5 Güneyi Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Kartal Deniz Otobüsü İskelesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kartal Deniz Otobüsü İskelesi amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Eyüp İmar Blokları imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İmar Blokları'na İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Pursaklar'da imar planı değişikliği!

Pursaklar 95173 nolu adanın doğusunda bulunan park alanında trafo yerinin ayrılmasına yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapıldı.

İzmir Karabağlar 1.etap imar planı değişikliği askıda!

İzmir Karabağlar 1.Etap ( Hatay-Üçkuyular Kesimi ) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, 25 Ekim'de askıdan indirilecek...

İmar planları değişikliği Haberi

İmar planları değişikliği

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 16 Haziran'a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs tarihine çekilmesini tepkiyle karşıladı. Şen, “Bakanlık neden planların askı süreci konusunda acele etmekte, istenmeyen kimsenin görmesi gerekmeyen planlar mı onanacak! Mesafenin korunması istenilen bir süreçte askıdaki planlara nasıl katılım sağlanıp itiraz edilmesi bekleniyor?” diye sordu. 

Diğer yandan Şen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planlarının 6 Mayıs tarihinden beri askıya çıkma ihtimali olduğu ifade edilerek itiraz haklarını kullanacakları zamanla ilgili uyarılar yaptı.

“NE YAPILMAK İSTENİYOR?” 

Günebakış Gazetesi'nden Filiz Yıldırım'ın haberine göre; koronavirüs nedeniyle 16 Haziran tarihine kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a düşürülmesine tepki gösteren Başkan Şen, şöyle sordu: “Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığının...