29 / 03 / 2024

imar yasa taslağı

imar yasa taslağı

Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Ziya Güney bugünkü köşesinde yeni imar planları ile ilgili değerlendirme yaparak, Yeni imar yasa taslağına genel bakış başlıklı bir yazı yazdı...

Yeni İmar Yasası Taslağı'nda belediyelerin imar yetkisi kalkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni İmar Yasası Taslağı'na göre, imar yetkisi belediyeden alınıp, bakanlığa verilecek....

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

EYT'ler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı? Milyonlarca EYT’lilinin aklında aynı soru! İşte cevabı...

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. EYT'li vatandaşların heyecanla beklediği meclis süreci hafta başı itibarıyla başladı. EYT yasa taslağı önce milletvekili imzasına açıldı. İlk maaşlar ise martta yatırılacak. Peki EYT’liler Ramazan Bayramı ikramiyesi alabilecek mi? 1100 lira olan bayram ikramiyes

EYT ile ilgili hala bilinmeyen ve çok merak edilen konu! Kimse bilmiyor! Kademeli prim mi gelecek?

EYT binlerce kişiye bayram ettirdi ancak açıklamada muğlak kalan bir nokta var ki herkes şimdi onu merak ediyor. Yasa taslağı ortaya çıkmadan netleşmeyecek konuya Çalışan Hayatı Uzmanı Cem Kılıç dikkat çekti.

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

3600 ek gösterge netleşti! Aylıklarda 1150 TL artış olacak!

Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin ardından 3600 ek gösterge çalışmaları hızlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasa taslağı hazırlıklarının yılın ilk yarısında hazır olacağını açıkladı.

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Salgınla birlikte “kaçış noktası” haline gelen Muğla kıyılarına “yerli göç dalgası” tsunami gibi vurdu. Peki bu durum karşısında yapılaşmanın önüne nasıl geçilecek? Sahillere imar yasağı mı gelecek?

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

imar yasa taslağı Haberi

imar yasa taslağı

Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Ziya Güney bugünkü köşesinde yeni imar planları ile ilgili değerlendirme yaptı. Yazarın yazısı aşağıdaki gibidir;


Bilindiği gibi ülkemizde uzun yıllardan beri imar ve planlama konusunda büyük bir kaos ve kargaşa yaşanmaktadır. 

Biz de bu durumu hemen herzeminde uzun yıllardan beri dile getiriyoruz. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1985 tarihli 3194 sayılı İmar Yasası'nı değiştirmek için bir taslak hazırladı. Geçtiğimiz hafta bu taslaktaki planlardaki sosyal donatı karşılığı vatandaşlarımızdan bedelsiz terk yolu ile alınan düzenleme ortaklık payının (DOP) yüzde 40'tan yüzde 45'e çıkarılmasının öngörüldüğünü gündeme getirmiştik. 

Bugün de yasada yer almasını sakıncalı gördüğümüz birkaç madde ile mutlaka yer alması gerekli bazı önemli konuları gündeme getirmek istiyoruz. 

-Bugün ülkemizde imar ve planlama ile ilgili 20'den fazla yetkili kurum ve kuruluş bulunmaktadır. 

Yeni yasa taslağında bu...