25 / 04 / 2024

İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi

İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi'nde (İMES OSB) 23 Kasım Cumartesi günü 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşecek.

Yalova İMES OSB'de ilk kazma vuruldu! 

6.5 milyar TL değerindeki Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk kazma vuruldu. Sahaya inen iş makineleri çalışmalara başladı.   

İzmir Makine'nin Turgutlu OSB'deki fabrikası açılıyor!

Yaklaşık iki yıl önce araştırma-geliştirme faaliyetleriyle plastik sektörüne iddialı bir giriş yapan İzmir Makine sanayi alanındaki ilk tesisini Manisa Turgutlu’daki Organize Sanayi Bölgesinde kurdu.

Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesi İzmir'de kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesini kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye'nin ilk su ürünleri organize bölgesi İzmir'de kurulacak.

İmaş Makine yeni fabrikasının temelini attı!

56 bin metrekare alan üzerinde; 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacak olan İmaş Makine, cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyor.

Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi için geri sayım başladı!

Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi için 7.3 milyon metrekareye ulaşan alan belirlendi. 1-2 ay içinde de gerekli duyurular yapılarak ön tahsisler için talepler toplanmaya başlanacak...

Kemalpaşa Organize'de çamur kurutma tesisi yapılıyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ( KOSBİ ) çevre yatırım lan ile de örnek oluyor.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği atölye inşaat işi 15 Ekim'de ihalede!

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste Makine Mühendisliği Bölümüne Buhat Atölyesi Yapılması İşi 15 Ekim 2014 tarihinde saat 10.30 'da ihaleye çıkıyor. İş 60 günde tamamlanacak.

Fikri Işık: Organize sanayi bölgesinde ranta müsaade yok!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse Meclis'e gideceğiz ve kanun değişikliği talep edeceğiz " dedi.

Makine sektöründe milyar dolarlık işbirliği yapıldı!

Makine sektöründe milyar dolarlık işbirliği yapıldı. MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nı birlikte düzenliyor. Fuar, 14 - 19 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk gıda organize sanayi bölgesi Kandıra'da kuruluyor!

Uzun süredir üzerinde çalışılan gıda merkezi için düğmeye basıldı. 7 bin kişilik yeni istihdam sağlayacak Türkiye'nin ilk gıda organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmaları süreci başlıyor...

Çilek’ten İnegöl’deki fabrikasına 6 milyon TL’lik makine yatırımı!

Dünya standartlarındaki tesislerinde bebek, çocuk ve genç odası mobilyası tasarım ve üretimini gerçekleştiren Çilek, üretim rakamına ulaşabilmek için Bursa İnegöl’deki fabrikasına 6 milyon TL’lik makine yatırımı planladı.

Malatya Organize Sanayi bölgesinde inşaat çöktü: 2 yaralı!

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının ek inşaat bölümünde meydana geldi, inşaat alanında bilinmeyen bir sebepten dolayı fabrikanın beton dikme ve beton kirişler ile çelik çatı aksamı çöktü...

Mes Grup ve Birlik İnşaat, Bayrampaşa'da yeni otel projesine başlıyor!

Mes Grup ve Birlik İnşaat'ın hayata geçireceği 113 odadan meydana gelecek Bayrampaşa otel projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelendi ve uygun bulundu.

İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi Haberi

İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşecek törene Müteşebbis Heyet Başkanı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ev sahipliği yapacak. 

İMES OSB hakkında bilgi veren Başkan Erboz, "Şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapılan İMES Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün itibariyle, 2180 kişiye istihdam sağlanıyor. Diğer fabrikaların da faaliyete geçmesiyle bu sayının 15 bin kişiye ulaşması bekleniyor. 215 orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun, çok yakın bir gelecekte üretimde olacağı OSB'mizde oluşturulacak ticaret hacminin 5 milyar dolar olacağı öngörülüyor." dedi. 


OSB bünyesinde yapımı tamamlanan, faaliyete geçen 33 fabrikanın toplu açılışı, 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşecek. 23 Kasım Cumartesi günü saat 13.30'da açılış töreni yapılacak olan tesisler şöyle; İnter...