26 / 04 / 2024

IMF konut uyarısı

IMF konut uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

IMF’den konut piyasası için uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Konut fiyatlarının en fazla düştüğü ülke Türkiye oldu!

IMF verilerine göre, dünyada reel konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla düştüğü ülke yüzde 14.44’lük oranla Türkiye oldu. 

IMF konut fiyatları konusunda uyardı!

IMF, birçok ülkede hızlı biçimde yükselen konut fiyatlarında olası bir sert düşüşün 2008 küresel finansal krizinde görüldüğü gibi makroekonomik performansı ve finansal istikrarı olumsuz etkileyeceğini açıkladı.

IMF konut fiyatlarından endişeli!

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda "Son yıllarda birçok ülkede konut fiyatlarındaki hızlı artış, fiyatlarda düşüş olasılığı ve bunun olası sonuçları hakkında bazı endişelere yol açmıştır" denildi..

Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

IMF’nin hazırladığı rapora göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 18.7'lik artışla Hong Kong oldu.

Konut fiyatları en çok Sırbistan'da arttı!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu açıklandı. Rapora göre, 2017'nin ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 19.5'luk artışla Sırbistan oldu.

Konut fiyatlarında balon var mı?

Gayrimenkul, Türkiye’de güvenli bir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Uluslararası Para Fonu IMF’nin son Küresel Konut İzleme Raporu’na göre Türkiye konut fiyatları artışında tüm dünyada 7. sırada yer alıyor.

İsveç'te konut kredisi vadesi 140 yıla çıktı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporla İsveç gayrimenkul piyasasını eleştirdi. Fon açıklamasında konut kredisinde geri ödemelerin 140 yıla kadar çıktığına vurgu yaptı...

İsveç’te konut balonu şişti!

Konut balonuna dair ciddi işaretlerin olduğu İsveç’te hane halkı borçlanma oranı yüzde 170. Mortgage kredisi almış 10 vatandaştan dördünün kredileri geri ödeyemediği belirtiliyor. IMF, İsveç için finansal istikrara dair endişelerin arttığını söylüyor

Konut fiyatları en çok yükselen 9. ülke Türkiye oldu!

IMF’nin veri tabanındaki 52 ülkedeki son bir yılın konut fiyat artışı ortalaması yüzde 1,5. Türkiye yüzde 6,7’lik artışla 52 ülke arasında son bir yılda konut fiyatları en çok yükselmiş olan 9. ülke.

Christine Lagarde: Türkiye'de konut fiyatları yüksek!

Avrupa Merkez Bankası'nın Lizbon'da düzenlediği 'Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası' forumunda konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, Türkiye'de konut fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu açıkladı...

Türkiye konut fiyatlarının en fazla arttığı 6'ncı ülke!

IMF Finance and Development Magazine' de yayınlanan habere göre, 2013'ün ikinci çeyreği itibarıyla konut fiyatlarında yıllık artış sıralamasında Hong Kong ilk sırada yer aldı...

IMF konut uyarısı Haberi

IMF konut uyarısı

IMF, ABD Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının salgın esnasında sağladıkları desteği geri çekmesi sebebiyle küresel hisse senedi fiyatlarında ve konut değerlerinde ani ve keskin düşüş riski olduğunu dile getirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; IMF bu hafta içi açıkladığı altı aylık Finansal İstikrar Raporu’nda para politikasının ekonomik toparlanmayı zorlayabilecek durumlara neden olduğunu dile getirdi. 

Raporda konut fiyatlarına yönelik uyarı yapıldı. Konut fiyatlarına yönelik aşağı yönlü risklerin önemli göründüğü belirtilirken “En kötü senaryoda, önümüzdeki üç yıl içinde konut fiyatlarındaki düşüşün gelişmiş ekonomilerde yaklaşık yüzde 14 ve gelişmekte olan piyasalarda yüzde 22 olacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

KRİPTO PARA ANALİZİ

IMF ek olarak raporunda kripto paralara yönelik analizlere de verdi. Raporda, “Kripto varlık piyasası 2 trilyon doları aşmış olsa da, küresel hisse...