24 / 04 / 2024

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin ilk çeyrekte büyüme tahminlerini biraz geride bıraktığını, ancak verilerin, yavaşlayan ivme belirtilerinin yanı sıra direnç görülen alanlarla karışık bir tablo gösterdiğini bildirdi.

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

BETAM verilerine göre, satılık konut fiyatları Ekim ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 191,4 arttı. Küresel konut fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'deki konutların reel fiyatlarındaki yükseliş ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

Faiz artışı küresel konut pazarını olumsuz etkiliyor! Konut fiyatları yüzde 25 düşecek! 

Küresel borçlanma maliyetlerindeki artış, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada konut piyasasında yaşanan patlamayı tam anlamıyla tersine çeviriyor. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Küresel konut krizi kapıda! Konut fiyatları ne olacak? Ev alacakları da ev sahiplerini de ilgilendiriyor!

Kapakları ile çok konuşulan Londra merkezli haftalık haber, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist, küresel konut krizinin kapıda olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Küresel konut fiyatları yerle bir oluyor! Sıra Türkiye'de mi?

Küresel konut piyasasında resmen alarm zilleri çalmaya başladı. Merkez bankalarının faizleri artırması, kredi faizlerini ve  konut maliyetlerini yükseltirken talebin de düşmesine neden oldu. Uzmanlar küresel konut fiyatları beklentilerini açıkladı. Peki küresel konut fiyatları düşecek mi? 

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

Küresel mali destek 14 trilyon dolara ulaştı!

IMF, küresel mali desteğin 14 trilyon dolara ulaştığını belirterek, söz konusu desteğin toparlanma sağlam bir şekilde gerçekleşene kadar devam etmesi gerektiğini duyurdu.

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 Haberi

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verilerinde bir önceki senenin aynı dönemine göre ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, Lüksemburg yüzde 12.7'lik yükselişle ikinci sıraya yerleşirken, Hırvatistan ise yüzde 9'luk yükselişle üçüncü sırada oldu.

EN ÇOK KATAR'DA GERİLEDİ

Almanya, Avusturya, Polonya, Portekiz ve Hollanda'da ev fiyatları yüzde 7 oranında artarken, ev fiyatlarının en çok düştüğü ülke yüzde 5.8 ile Katar oldu. 5.4'lük düşüşle Hindistan ve Suudi Arabistan'da Katar'ı izledi.

Türkiye'de ev fiyatlarının söz konusu süreçte yükselmesinin sebebi düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla kredi büyümesinin artışı olarak belirtildi. Kamu bankaları liderliğinde...