18 / 04 / 2024

imf türkiye raporu

imf türkiye raporu

Türkiye'nin düşük iç tasarrufları ve rekabetle ilgili sınırlılıklarının yatırım ve ihracatı sınırladığını belirten IMF, mevcut politikalar ve ulusal tasarruf oranlarıyla yıllık orta vadeli yıllık büyüme oranını yüzde 3.2'ye revize etti.

IMF'den Türkiye için yeni değerlendirme!

"Bölgesel Ekonomik Sorunlar" raporunda Türkiye’deki enflasyonun, artan gıda fiyatları ve değer kaybeden para birimi yüzünden yüksek kaldığına yer veren IMF, enflasyonun 2014’te yüzde 9, 2015’te yüzde 7,1 olacağını öngördü

IMF'den yeni uyarı!

Uluslararası Para Fonu ( IMF ) uzun süredir düşük seviyelerde tutulan faiz oranlarının gereğinden fazla risk almaya yol açarak finansal istikrarı tehdit ettiği uyarısında bulundu.

IMF'den 11 maddelik Türkiye raporu!

IMF, 4. madde görüşmeleri çerçevesinde 11 maddelik Türkiye değerlendirme raporu yayınlandı. Raporda, finansal sistemin güçlü sermaye yapısını sürdürdüğü belirtilirken, döviz kuru riski uyarısı da yapıldı

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için 2021 yılının büyüme beklentisini yüzde 5.8'e düşürdü.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

IMF Türkiye ekonomisi için 2021'de yüzde 6'lık büyüme bekliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesinin beklendiğini bildirerek, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6 oranında büyümesinin öngörüldüğünü bildirdi.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminlerini değiştirmedi!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'nin büyüme tahminlerinde bir değişikliğe gitmedi.

imf türkiye raporu Haberi

imf türkiye raporu


Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'de ekonomi politikalarında bir değişiklik olmaması durumunda orta vadeli ekonomik performansın yakın geçmişten daha zayıf olacağı tahmininde bulundu. Türkiye'nin düşük iç tasarrufları ve rekabetle ilgili sınırlılıklarının yatırım ve ihracatı sınırladığını belirten IMF, mevcut politikalar ve ulusal tasarruf oranlarıyla yıllık orta vadeli yıllık büyüme oranını yüzde 3.2'ye revize etti.


IMF Türkiye Ülke Raporu'nu yayınladı. Türkiye için IMF uzman görüşleri, Türk yetkililerin buna cevapları ile IV. Madde Konsültasyon Raporu hakkında değerlendirmelerin yer aldığı raporda, Türkiye'de özel tüketim ve yatırım zayıflarken kamu harcamaları ve net ihracatın sürüklediği büyümenin 2014'ün ilk yarısında yıllık yüzde 2.7'ye gerilediği belirtildi. Raporda bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 3 büyüme öngörülürken, azalan dış açığın büyük ölçüde dönemsel faktörlere ve net altın ithalatının bir...