18 / 04 / 2024

imrahor vadisi imar planı

imrahor vadisi imar planı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.

İmrahor Vadisi imar planı askıya çıktı!

İmrahor Vadisi ve çevresindeki Çankaya ilçesi Mühye, Karataş ve Mamak İlçesi Yukarı İmrahor Mahallelerindeki muhtelif kadastro parselleri kapsayan İmrahor Vadisi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Uygulama ve Nazım imar planı bugün askıya çıktı...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Başakşehir Eşkinoz Vadisi ve çevresindeki 287 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Eşkinoz Vadisi ve Çevresi 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy İmrahor Mahallesi imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Bolluca Deresi ve Yakın Çevresi ile İmrahor Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.05.2018 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı.

İmrahor Vadisi Millet Bahçesi 17 ayda tamamlanacak!

TOKİ tarafından Ankara'da inşa edilecek İmrahor Vadisi Millet Bahçesi için ihale düzenlendi. İhaleyi kazanan firma projenin inşaatına başlayacak ve 17 ayda tamamlayacak.

Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer İlçesi, Seyrantepe, Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı ve Cendere Vadisi Yol, Kavşak Uygulama Projesi Revize Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Arnavutköy Bolluca ve İmrahor Mahallesi imar değişikliği askıda!

Arnavutköy ilçesi, Bolluca deresi ve yakın çevresi ile İmrahor Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Dikmen Vadisi son etap imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Dikmen Vadisi Son Etap 4. Kısım KDGPA 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıktı...

Cendere Vadisi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Cendere Vadisi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Rize Fırtına Vadisi için ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanıyor!

Çamlıhemşin-Ardeşen arasında kalan ve 4 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği; Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken Fırtına Vadisi’nde, ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ için çalışma başlatıldı.

Vadistanbul Havaray projesinin imar planı askıda!

Cendere Vadisi-Seyrantepe arasına yapacağı 750 metrelik Vadistanbul Havaray projesinin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Dikmen Vadisi 1. ve 2.etap imar planı askıda!

Ankara Dikmen Vadisi 1. ve 2. Etaplara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Dikmen Vadisi 3.etap imar planı değişikliği askıda!

Ankara Dikmen Vadisi 3. Etapa ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

imrahor vadisi imar planı Haberi

imrahor vadisi imar planı

Ankara Güvenpark’ın yanı sıra İmrahor Vadisi ile Alacaatlı’daki imar planları da iki mahkemece onaylandı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; planın da iptal edilmesi için Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kamu yararı adına sevindirici bu kararla haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir” diye konuştu. 

Candan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yargı, bilim insanlarının dediklerine kulak vererek Güvenpark’ı yok edecek, betonlaştıracak, altını oyacak bu planları iptal etmiştir. Kamu yararı adına sevindirici bu kararla haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir. Kararın gereği en kısa zamanda yerine getirilmelidir. Ankara 11. İdare Mahkemesi, İmrahor Vadisi’ne yapılan Sinpaş planlarını onaylayan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2018 yılı kararını; Ankara 15. İdare Mahkemesi de Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan beş parsele ilişkin Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı plan değişikliğinin kabulüne ilişkin 2017 yılı kararlarını...