25 / 04 / 2024

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.



Ankara Güvenpark’ın yanı sıra İmrahor Vadisi ile Alacaatlı’daki imar planları da iki mahkemece onaylandı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; planın da iptal edilmesi için Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kamu yararı adına sevindirici bu kararla haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir” diye konuştu. 

 Ankara nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Candan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yargı, bilim insanlarının dediklerine kulak vererek Güvenpark’ı yok edecek, betonlaştıracak, altını oyacak bu planları iptal etmiştir. Kamu yararı adına sevindirici bu kararla haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir. Kararın gereği en kısa zamanda yerine getirilmelidir.  Ankara  11. İdare Mahkemesi, İmrahor Vadisi’ne yapılan Sinpaş planlarını onaylayan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2018 yılı kararını; Ankara 15. İdare Mahkemesi de Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan beş parsele ilişkin Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı plan değişikliğinin kabulüne ilişkin 2017 yılı kararlarını iptal etti. Mahkeme, İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan ve Sinpaş Altın Oran’ı kurtarma planını suya düşürmüştür. Öte yandan Ankara 15. İdare Mahkemesi, Alacaatlı’da, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı niteliği taşımayan, parsel bazında yüksek yapı yoğunluğu verilerek ayrıcalıklı haklar tanıyan, kamu yararına aykırı imar planı değişikliklerine ilişkin Meclis kararını iptal etmiştir.”


Geri Dön