20 / 04 / 2024

İmrahor vadisi imarı

İmrahor vadisi imarı

İmrahor Vadisi 'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Başakşehir Eşkinoz Vadisi ve çevresindeki 287 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Eşkinoz Vadisi ve Çevresi 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy İmrahor Mahallesi imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Bolluca Deresi ve Yakın Çevresi ile İmrahor Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.05.2018 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı.

TOKİ Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başkentte yapılacak İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ile Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut'un temeli törenle atıldı.

Murat Kurum: Kanal Ankara'nın temellerini atıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmrahor Vadisi'ndeki Kanal Ankara olarak bilinen yaklaşık 193 bin metrekarelik alanın da bugün temelini atıyoruz. 2019 yılı içerisinde büyük bir kısmını tamamlarız'' dedi.

İmrahor Vadisi Millet Bahçesi 17 ayda tamamlanacak!

TOKİ tarafından Ankara'da inşa edilecek İmrahor Vadisi Millet Bahçesi için ihale düzenlendi. İhaleyi kazanan firma projenin inşaatına başlayacak ve 17 ayda tamamlayacak.

Ankara Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Ankara İli İmrahor Vadisi 1 Etap Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Ankara Millet Bahçesi 18 Şubat'ta ihaleye çıkıyor!

Ankara İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesinin ihalesini 18 Şubat 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer İlçesi, Seyrantepe, Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı ve Cendere Vadisi Yol, Kavşak Uygulama Projesi Revize Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Arnavutköy Bolluca ve İmrahor Mahallesi imar değişikliği askıda!

Arnavutköy ilçesi, Bolluca deresi ve yakın çevresi ile İmrahor Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Dikmen Vadisi son etap imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Dikmen Vadisi Son Etap 4. Kısım KDGPA 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıktı...

Cendere Vadisi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Cendere Vadisi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

İmrahor vadisi imarı Haberi

İmrahor vadisi imarı

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan 2011 yılında istanbul'daki 'çılgın kanal projesi'nin bir benzerinin Ankara'ya yapılacağını açıklamıştı. 2014 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi'nden Mogan Gölü'ne kadar uzanan geniş alanda yapılacak 'kanal' projesini göstermişti. 



'2023 Başkent Ankara Nazım îmar Plam'nda 'ağaçlandırılacak alan', 'özel proje alanı' ve 'özel proje bölgesi' olarak gösterilen İmrahor Vadisi için yeni bir 1/5 bin ölçekli nazım imar planı hazırlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 16 Ocak 2015 tarihinde kabul edilen ve 5 Şubat 2015 tarihinde askıya çıkan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı, İmrahor Vadisi'nde bulunan 650 hektarlık alanı kapsıyor. Plan notlarına göre İmrahor Deresrnin çevresi park ve yeşil alan ilan edilirken, İmrahor Vadisi'niıı tabanında bulunan alan ticaret, konut ve turizm alanı olarak imara açılıyor....