19 / 04 / 2024

İMSİAD Mudanyalı müteahhitler ile birlikte

İMSİAD Mudanyalı müteahhitler ile birlikte

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), ilçe müteahhitleriyle buluşmaya devam ediyor. İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri bu kapsamda önceki gün Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bursalı müteahhitler konut finansman paketinden memnun!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı konut destek paketinden memnun olduklarını dile getirdi.

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 

90’larda beyaz eşya üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor!

Sosyolog Faruk Özcan, "90’lı yıllarda yerli beyaz eşya/otomobil üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor" diyor. Özcan, sektörün nasıl rahata çıkacağını yazdı...

Türk müteahhitler dünyadaki 650 AVM'ye imza attı!

Dünyadaki bir çok projeye imza atarak adından söz ettiren Türk müteahhitler dünyadaki 650 iş ve alışveriş merkezi projesini üstlendi.

Çorum'da Müteahhitler Derneği kurulacak!

Çorum'da müteahhitler, dernek kurmak için Cuma günü Kaymak Kafe'de istişare toplantısı düzenledi. Erol Taş, müteahhitler adına açıklama yaptı.

MÜSİAD'tan Aksaray Müteahhitler Birliği'ne ziyaret!

MÜSİAD Aksaray Yönetimi, Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanlık görevine seçilen Cüneyt Göktaş ve ekibini ziyaret etti.

Müteahhitler yasası bir an önce çıkmalı!

Bornova Müteahhitler ve İşadamları Derneği (BOMİAD) Ege Kasrıbeyaz restoronda bir araya geldi. Dernek Başkanı Hasan Ali Karaman, Bornova’nın yapılaşmasına görsellik açısından yenilikler getirmek ve sağlam temeller atmak istediklerini söyledi.

Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin!

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitler borçlanarak inşaat yapıyor!

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektöründeki olumsuzğun önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladığını söyledi.

ANGIAD ve Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün sorunlarını konuştu!

ANGIAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Türk müteahhitler, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı ise 43'e yükseldi.

Türk Müteahhitler 10 milyar dolarlık iş için İran'a gidecek!

2013’te Türk müteahhitlerin yurtdışındaki toplam iş büyüklüğünün 33 milyar dolara yakın olduğunu hatırlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, bu sene için gidişatın 16-18 milyar dolara işaret ettiğini söylüyor.

İMSİAD Mudanyalı müteahhitler ile birlikte Haberi

İMSİAD Mudanyalı müteahhitler ile birlikte

Bursa müteahhit ve inşaat sanayicilerinin çatı örgütü olarak İMSİAD, Bursa ve Türkiye paydasında değer üretme gayretini Mudanya için de seferber etti. Geçtiğimiz günlerde Mudanya’da Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya gelen İMSİAD Yönetimi ve Üyeleri, Mudanya için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Plan tekrar uygulanacak…


Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, iptal edilen Güzelyalı imar planının Belediye Meclisi’nden geçtiği ve tekrar uygulanabileceği müjdesini verdi. Mescioğlu: “Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz ve Mudanya Belediyemizin iş birliği sayesinde, daha önceden iptal olan ve Mudanya’dan konut alan vatandaşlarımızı çok büyük sıkıntıya sokan mahkeme kararı iptal edildi ve planlar tekrar kullanılır hale geldi. Mudanyamıza hayırlı uğurlu olsun.”


Fuardan sonra 3.lüğe yerleştik…


Konuşmasını sürdüren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları...