19 / 04 / 2024

İnebolu Limanının satışı

İnebolu Limanının satışı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Cengiz İnşaat'ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur" dedi. İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti...

Yıldırım Holding Ekvador Puerto Bolivar limanını satın aldı!

CEO Yüksel Yıldırım ile CFO Evrim Öztürk'ün dengesi Yıldırım Holding’in liman işletmeciliğinde önemli oyuncu olma noktasına gelmesini sağladı.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

İnebolu Limanı'nın davasında ara karar verildi!

Danıştay, İnebolu Belediyesi'nin, işletme hakkının devri sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla İnebolu Limanı'nın kapasitesinin artırılması ve imar planının artırılan kapasiteyi kapsayacak şekilde revize edilmesi talebiyle açtığı davada ara kara

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi 27 Kasım'da!

İnebolu Limanı'nın "49 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi" suretiyle özelleştirilmesi ihalesi için son teklif verme tarihi 27 Kasım olarak belirlendi.

İnebolu Limanı’nın ihalesi iptal edildi!

İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına işletme hakkının devrini de kapsayan ADÜAŞ’ın özelleştirme ihalesinde, teklifte bulunan üç firmanın teklifleri değerlendirmeye alınırken ,ihalenin ise iptal olduğu öğrenildi.

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

İnebolu Limanı’nın ihalesine son teklif bugün!

MİLLİ Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu’ya giriş kapısı İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi sürecinde sona yaklaşılıyor. Yapılacak yatırımlar ile limanın mevcut kapasitesi 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkarılabilecek.

İnebolu Belediyesi’nden İnebolu Limanı'nın satışına itiraz!

İnebolu Belediyesi Limanının Özelleştirme İdaresi tarafından 09 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan satışının iptalini istiyor. İnebolu Belediyesi 2 Ekim 2015 tarihi itibariyle Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptali davası açtı.

Global Liman’ın yüzde 10.84’ü EBRD'ye satılıyor!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman’ın yüzde 10.84’ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) satışı için sözleşme imzaladı.

EBRD, Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için anlaşma imzaladı!

Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için satışı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzalandı.

Global Liman'ın yüzde 10,84'ü EBRD'ye satıldı!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın yüzde 10,84'ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na satışı için sözleşme imzaladı.

EBRD Global Liman'ın satışından hisse alacak!

Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için satışı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzalandı.

İnebolu Limanının satışı Haberi

İnebolu Limanının satışı



İnebolu Limanı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredildiği bildirildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Cengiz İnşaat'ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur" dedi. İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti. 


Bakanlar Kurulu'nun yeni kararıyla bu tahsis işlemi yürürlükten kaldırılmış oldu. Daha önce de Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cengiz İnşaat'ın İnebolu Limanı için 77 milyon TL'lik yatırım planladığını, Cengiz İnşaat'ın ayrıca işletmesini sürdürdüğü Küre Etibakır'da elde edilen piriti değerlendirmek için İnebolu'ya iki büyük gübre fabrikası kurmayı planladığını belirtmişti. 


Limanlar hem kıyı güvenliği, hem ülkenin giriş kapısı olmaları hem de iç bölgelerle bağlantıda sanayi ve ticaret açısından kilit rol oynamaları nedeniyle büyük önem taşıyor. 1997 yılından bugüne limanlarda hükümetler tarafından uygulanan özelleştirme...