25 / 04 / 2024

İngiltere güneş üretimi

İngiltere güneş üretimi

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Sektöre damga vurmuştu! Otomobil piyasasında bomba etkisi yarattı: Güneş panelli araç üretimi durduruldu!

Güneş panelli elektrikli araç Lightyear 0’ın üretiminin durdurulduğu belirtildi. Bir blog yazısında Lightyear, güneş enerjisi kullanabilen elektrikli Lightyear 0 otomobilinin üretiminin durdurulduğunu ifade etti.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Tarsus kapalı semt pazarı çatısına güneş enerji paneli kurulacak!

TARSUS’ta bulunan kapalı semt pazarlarının çatılarına, elektrik üretimi için güneş enerji panelleri konulacak. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tasarruf sağlamak ve temiz enerji elde etmek adına konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Greenway Ortadoğu'ya güneş enerjisi santrali kuracak!

Greenway Güneş Sistemleri, geliştirdiği kule tipi yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojisi ile güneş ışınlarını alıcı kuleye heliostat aynalar vasıtasıyla yoğunlaştırıp, yüksek sıcaklık ve basınçta buhar üretimi sağlıyor.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle yürütülen “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" proje kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretimi yapılacak...

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Konya'da kuruluyor!

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali olacak proje, Konya Kızören'de 144 dönümlük alana kuruluyor. Tunçmatik-Powergie tarafından yapılan santralde, yılda 12.800,000 Kwh enerji üretimi sağlanacak..

En büyük güneş enerjisi santrali Tunçmatik-Powergie ile hayat bulacak!

Tunçmatik-Powergie Türkiye'nin En Büyük Güneş Enerjisi Santralini, Konya Kızören'de 144 Dönümlük Alana Kuruyor. Her Biri 1MW'lik Toplam 8 MW'lik Proje İle Yılda 12.800,000 Kwh Enerji Üretimi Sağlanacak.

Türkiye’nin güneşi kışın bile kesilmiyor!

Besa Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ülkemizin geniş coğrafyası ve bol güneş alan konumuyla güneş enerjisinden elektrik üretimi için Avrupa’da en uygun ülke olarak öne çıktığının altını çizdi.

Toplam 73 güneş enerjisi tesisi kuruldu!

Yılın 9 ayında güneş enerjisiyle elektrik üretimi için bin 705 başvuru yapıldı, 73 tesis kuruldu. Enerji Bakanı Yıldız, "27 bölge için toplam 6 milyar euroluk talep geldi" dedi..

Güneşten elektrik üretimi izinlere takıldı!

Lisanssız elektrik üretiminde uzayan izin süreçleri güneş enerjisinde bireysel başvuruların düşük seviyede kalmasına yol açıyor.Güneşten su ısıtmada dünya ikincisi olabiliyorsak, aynı güneşten elektrik üretiminde neden sonuncuyuz?

İngiltere güneş üretimi Haberi

İngiltere güneş üretimi

Birleşik Krallık Ekonomi, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; 2017’nin ilk 10 ayında güneş elektriği gücü 801 MW artış göstermiş oldu. 

İngiltere’de güneş enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesinin Ekim ayı sonu itibariyle 12.605 MW’ye yükseliş yaşadı. Ülkemizde bulunan güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücünün ise yeni düzenlemelerle yıl sonunda 2.000 MW’lara ulaşması bekleniyor. 

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya verileri değerlendirdi. Çankaya, neredeyse yılın her günü havanın yağmurlu ve kasvetli olduğu İngiltere’nin, güneş enerjisinden elektrik üretiminde çok gerisinde kalmamızın vahim bir durum olduğunu söyledi.

Osman Cem Çankaya, şirket olarak bu konudaki tutumlarını aynı zamanda çevreci yaklaşımlarından dolayı sürdüreceklerinin de vurgulayarak, “Güneş enerjisinin, çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi olumsuz etkilerinin olmaması, aynı zamanda...