26 / 04 / 2024

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.



Birleşik Krallık Ekonomi, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; 2017’nin ilk 10 ayında güneş elektriği gücü 801 MW artış göstermiş oldu. 

 

İngiltere’de güneş enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesinin Ekim ayı sonu itibariyle 12.605 MW’ye yükseliş yaşadı. Ülkemizde bulunan güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücünün ise yeni düzenlemelerle yıl sonunda 2.000 MW’lara ulaşması bekleniyor. 

 

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya verileri değerlendirdi. Çankaya, neredeyse yılın her günü havanın yağmurlu ve kasvetli olduğu İngiltere’nin, güneş enerjisinden elektrik üretiminde çok gerisinde kalmamızın vahim bir durum olduğunu söyledi.

 

Osman Cem Çankaya, şirket olarak bu konudaki tutumlarını aynı zamanda çevreci yaklaşımlarından dolayı sürdüreceklerinin de vurgulayarak, “Güneş enerjisinin, çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi olumsuz etkilerinin olmaması, aynı zamanda sağlıklı bir gelecek için de çok önemli” dedi.


Geri Dön