16 / 04 / 2024

İngiltere Merkez Bankası varlık alımı

İngiltere Merkez Bankası varlık alımı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50'ye çıkardı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye çıkardı.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasındaki belirsizlik nedeniyle ABD doları kayıpla haftayı tamamlarken, ECB'nin faiz artış sinyalleri sayesinde euro destek buldu. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun güçlenmesini engelledi.

Son dakika! İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği piyasalar için ikinci kritik karar olan İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası'ndan son 33 yılın en yüksek faiz artırımı!

İngiltere Merkez Bankası, faiz oranlarını 75 baz puan artırarak yüzde 3'e yükseltti.

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 27 yılın en sert faiz artışı!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseldi. Banka enflasyon beklentilerini de artırırken, yılın dördüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin etti.

İngiltere Merkez Bankası'ndan Bitcoin uyarısı!

İngiltere Merkez Bankası,sürekli hareketli günler yaşayan Bitcoin'e yönelik yatırımcıları uyardı.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!

Bu ay açıklanan Fed, İngiltere Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında gözler yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın faiz kararına döndü. Peki PPK toplantısı ne zaman? Faiz artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

İngiltere Merkez Bankası politika faizini rekor düşük seviyede bıraktı!

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yüzde 0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 745 milyar sterlin seviyesindeki tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası varlık alımı Haberi

İngiltere Merkez Bankası varlık alımı

İngiltere Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın 2009 yılının mart ayından beri yüzde 0,50 oranında tuttuğu politika faiz oranını yüzde 0,25’e çekme kararı aldığı belirtildi. Banka ayrıca 375 milyar sterlin seviyesinde olan varlık alım programını ise 435 milyar sterline yükselttiğini duyurdu.


Bankanın tutanaklarında politika faiz kararının oy birliğiyle, varlık alım programını genişletme kararının ise 3’e karşı 6 oyla alındığı belirtildi.


Açıklamada para politikası adımlarının yüzde 2 seviyesindeki enflasyon oranına ulaşılabilmesi, büyümenin ve istihdamın devam ettirilmesi amacıyla atıldığı vurgulandı.


3 Ağustos tarihinde yapılan Para Politikası Kurulu toplantısında oluşturulan para politikası paketi kapsamında faiz oranının düşürülmesine ek olarak, (18 ay boyunca) 10 milyar sterlin seviyesinde şirket tahvilinin satın alınmasına ve devlet tahvili alımlarının ise 60 milyar sterlin seviyesinde artırılmasına karar verildiği belirtildi. Bu kararla bankanın...