27 / 04 / 2024

inşaat iş sağlığı

inşaat iş sağlığı

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken hususlar alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında yer verildi...

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. 7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Kaya tarafından kuruldu.

Soykay İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Soykay İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Seyhan Soylu tarafından kuruldu.

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da üstün Sağbaş tarafından kuruldu.

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de Cihat Eskimiş ve Mohd S.H Al-A. ortaklığında kuruldu.

Kayseri Melikgazi'de 25.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri ili Melikgazi ilçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 25.9 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. 

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Muş'ta 55.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de 55.6 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

Gaziantep Oğuzeli'nde 59 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi!

Gaziantep ili Oğuzeli Belediye Başkanlığı, Gaziantep Oğuzeli'nde 58 milyon 969 bin 720 TL'ye kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

Dcd Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dcd Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Sülü tarafından kuruldu.

inşaat iş sağlığı Haberi

inşaat iş sağlığı

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ne dair önlemlere yer veriliyor. El kitabında, kazı işlerinden, yüksekteki çalışma alanlarına kadar, inşaat işlerinde işçilerin başına gelecek tehlikeler ve bunlar için alınması gereken tedbirler bulunuyor.


Örneğin, 4857 sayılı İş Kanunu’na göre Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışanlardan; 16 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olanlar için 6 ayda bir defa ve 18 yaşından büyük olanlar için ise yılda bir defa 

sağlık raporu alınması zorunlu tutuluyor.


İnşaatta 50 kişiden fazla işçinin çalışması halinde, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı nın çalıştırılması gerekiyor.


Ayrıca, yine 4857 sayılı İş Kanunu’na göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran, sanayiden sayılan ve 6 aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde İş Sağlığı ve...