28 / 03 / 2024

inşaat kadv 2018

inşaat kadv 2018

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan düzenleme ile ikinci el taşınmaz ticaretinde haksız KDV uygulamasına son verildi. 

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

İnşaat makinelerinde ithalat arttı!

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 7 Haziran 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 600 yataklı Devlet Hastanesi hizmet binasının inşaatı tamamlanıyor. 

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALTOK A.Ş. tarafından modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konutlar üretmek için 2016'da temeli atılan ve 10 Ekim 2018'de yapımı durdurulan Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor.

Bayburt Kültür Han'ın inşaatı durduruldu!

Bayburt’ta en önemli kamu yatırımlarından olan ve 2018'de inşaatına başlanan Kültür Han'ın yapımı durduruldu.

inşaat kadv 2018 Haberi

inşaat kadv 2018

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre, ikinci el taşınmaz ticareti ile iştigal eden mükelleflerce, mükellef olmayanlardan alınarak vasfında esaslı değişiklik yapılmaksızın satılan ikinci el taşınmazların tesliminde özel matrah uygulanması sağlanacak. Bu işlemlerde matrah, ikinci el taşınmazların alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olacak.

Haksızlık Sona Erdi
Yapılan düzenleme ile sektörde önemli bir haksızlığın sona erdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Emlakçılar gerçek bir kişiden taşınmaz aldıklarında herhangi bir fatura alamıyor, lakin satış bedelinin tamamına fatura kesmesi ve kdv ödemesi gerekiyordu. Yapılan düzenleme ile artık satış bedelinin tamamına değil, alım bedeli düşüldükten sonra kalan tutara fatura kesilecek” diye açıklama...