19 / 04 / 2024

inşaat kredi oranı

inşaat kredi oranı

Kamu bankaları, küçük işletmeleri planlayan, aynı zamanda yarım kalan inşaatları tamamlayacak düşük faizli kredi paketi üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

Özer Matlı: Kredi destek paketi inşaat sektörünü harekete geçirecek!

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Kredi destek paketi inşaat sektöründen turizme, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörü harekete geçirecek" dedi.

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...

İnşaat sektörüne kredi desteği 2019'da 12 milyar 951 milyon TL arttı!

Türk bankacılık sektörü, 2019 yılında inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlere kredi desteğini bir önceki yıla göre 12 milyar 951 milyon TL artırdı...

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

Kredi faizleri düştü, inşaat sektörü canlandı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına düşmesinin inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe batık kredi miktarı mecliste!

Bankaların el koyduğu gayrimenkul sayısında ve inşaat sektörüne ait batık kredi miktarında yaşanan artışın sebepleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ertürk İnşaat'tan 0.98 faiz oranı fırsatı!

Samsun'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ertürk İnşaat, ev sahibi olmak isteyenlere yeni bir fırsat sunuyor. Enflasyonla mücadeleye destek verdiğini açıklayan firma, 0.98 faiz oranıyla daire sahibi olma imkanı sağlıyor.

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Japonya, Gürcistan'da devam eden Batı-Doğu otobanının inşaatı için kredi verecek. İki ülke arasında 343 milyon dolarlık kredi sağlamasına dair anlaşma imzalandı.

YP İnşaat Çankaya Oran projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO güvencesiyle YP İnşaat imzası ile inşa edilecek Çankaya Oran projesinde yer teslimi yapıldı..

inşaat kredi oranı Haberi

inşaat kredi oranı

Merkez Bankasının faiz indirimlerinden sonra konut ve otomotivde indirimli faiz oranlarıyla kredi uygulamana başlayan kamu bankaları, yeni bir paket hazırlıyor. Türkiye Gazetesi'nden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, 10 işçi çalıştıran işletmeleri desteklemenin yanı sıra yarım kalan inşaatların da tamamlanmasını kapsayan paket hazırlıyor. 

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ela Quality Resort’te düzenlenen ‘Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda çalışma hakkında açıklamalar yapıldı.

Paketin istihdam amaçlı olacağını belirten Çakar “Bu paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” dedi.

TEKSTİL, AYAKKABI, İNŞAAT

Çakar, paketin fiyatlamayla ilgili de cazip olacağını, ivme finansman Paketi dışındaki tekstil, ayakkabı gibi sektörleri de kapsayacağını kaydetti.

Emek yoğun...