28 / 03 / 2024

İnşaat malzemeleri ihracatı mayıs 2021

İnşaat malzemeleri ihracatı mayıs 2021

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisinde son bir senede  25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu! 

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Nasray Mohammed Nasray tarafından kuruldu.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Yılmaz tarafından kuruldu.

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Lıu, Xıaobao tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aleksandr Igranov tarafından kuruldu.

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Razman Dzhabraılov tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri ihracatı 6 ay sonra artışa geçti!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemeleri ihracatı Mart'ta 2,71 milyar dolara çıktı. Böylece 2022 Eylül'den bu güne en yüksek rakam kaydedildi. 

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

İnşaat malzemeleri ihracatı mayıs 2021 Haberi

İnşaat malzemeleri ihracatı mayıs 2021

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre; Mayıs ayında tam kapanma ve bayram tatili rağmen çalışma günleri azalsa da sektör hareketli günler yaşadı. 2020 yılının Mayıs ayı ile karşılaştırma yapıldığında 2021 Mayıs ayında yüksek oranda artışlar yaşandı. 2021 senesi Mayıs ayı verilerine göre yüksek performans sağlandığını belirtilen raporda şu detaylar yer aldı: 

İnşaat malzemeleri sanayisi, pazarlardaki iyileşme ve canlanma beklentisi ile başarılı bir performans sergiledi. Dış pazarlarda yükselen talebin sene sonuna kadar devam etmesi tahmin ediliyor.2021 yılı Mayıs ayı itibarıyla yıllık veya son 12 aylık inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 24,73 milyar dolar ve miktar olarak 63,3 milyon ton ile son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. 2,46 milyar dolar seviyesinde ihracat...