10 / 05 / 2024

inşaat sektörü kazaları ne durumda

inşaat sektörü kazaları ne durumda

Türkiye'de iskele ve kalıp sistemleri sektörünü değerlendiren Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanmakta olan iş kazalarına ilişkin çarpıcı rakamlar paylaştı.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat sektöründe şart!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu ile özellikle tehlikeli mesleklerde "Ne iş olsa yaparız" döneminin bitiiğini söyledi. Demirtaş, Bu kapsamda öncelikle iş kazalarının çokça yaşandığı inşaat sektöründe belge vermek üzere kolları sıvadı.

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

ÇATIDER'den inşaat sektöründeki can kayıplarını önlemek için uyarı!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada ölümlü iş kazalarının önemli bölümünün inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Denetimsizlik inşaat sektörünün temel sorunu!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazalarını ve işçi ölümlerinden bahsetti. Kumbasar, inşaatta kayıt dışı çalışan işçi sayısının fazla olduğunu anlattı.

inşaat sektörü kazaları ne durumda Haberi

inşaat sektörü kazaları ne durumda

İnşaat sektörünün iş kazalarının sayısal çokluğu bakımından Türkiye'deki iş kolları arasında ilk sırada yer aldığını söyleyen KALİSDER Başkanı Serdar Urfalılar, inşaat sektöründe meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazalarının ortalama yüzde 43, yaralanmaların ise yüzde 33 gibi önemli bir bölümünün insan düşmesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.Urfalılar, inşaat sektöründe iskele ve kalıp sistemlerinin kullanımının yaygınlaşmasının bu üzücü tablonun minimuma indirgenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek şöyle konuştu;

"Her yıl yüzlerce kişi şantiyelerde meydana gelen kazalar sonucu yaralanıyor ya da hayatını kaybediyor. TÜİK'in 2013 yılı için hazırlamış olduğu iş kazaları ve işe bağlı sağlık problemleri araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazası oranı yüzde 4.3. Bu rakam 2007 yılına bakıldığında ise 4.5 idi. Yani bu demek oluyor ki inşaat sektöründe çalışan...