26 / 04 / 2024

inşaat sektörü yurt dışı 2021

inşaat sektörü yurt dışı 2021

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

Türk inşaat sektörü, dünyayı yeniden inşa ediyor!

1950’li yıllara kadar çiviyi bile yurt dışından ithal eden Türk inşaat sektörü, bugün dünyanın farklı coğrafyalarında geliştirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Sektör, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi..

İnşaat sektörü yurt dışı pazarlara ağırlık veriyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün, son dönemde iç pazara alternatif olarak, tüm jeopolitik risklere ve ticaret savaşlarına karşın yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık vermeye başladığını söyledi.

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

Mehmet Özhaseki: İnşaat sektörü medarı iftiharımız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yurt dışında inşaat sektöründe Çin'den sonra ikinci sıraya yükseldiğini söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme devam eder mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Esfender Korkmaz, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla oranlarını değerlendirdi. Korkmaz, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümenin devam edip etmeyeceğini cevaplandırdı.

İnşaat sektörünün 2023 hedefi 300 milyar dolar ihracat!

İMSAD "2023 inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlikte 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolar değerlendirmesi" yaptı

inşaat sektörü yurt dışı 2021 Haberi

inşaat sektörü yurt dışı 2021

Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle yapılan toplantının açılış konuşmalarını İNTES Başkanı Celal Koloğlu ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol gerçekleştirdi.

Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; açılış konuşmalarının ardından İNTES üyelerinden gelen soruları cevaplayan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, inşaat sektörününün gerek ekonomiye, gerekse istihdama katkısı yönüyle önemli olduğuna dikkat çekti. 

"Salgına rağmen inşaat sektörü 90 bin yeni istihdam oluşturdu”

Bakan Selçuk, mevcut durum ve önümüzdeki döneme yönelik projeksiyonlarını toplantıda şu şekilde anlattı:

“İNTES’in 179’uncu toplantısına da katılmıştım. Birlikte çeşitli projeler yürüttük ve yürütüyoruz. İNTES ile verimli paydaşlığımız var. İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz. Son 18 yılda inşaat sektöründeki işyeri...