26 / 04 / 2024

inşaat stopaj ödemesi

inşaat stopaj ödemesi

ASKON, 64. Hükümet'e iş dünyası adına önerilerde bulundu.KDV'de ciddi anlamda kargaşa ve farklı uygulamalar bulunduğunu iddia eden Koca, "İnşaat sektöründe stopaj ödemesi uygulamasının kaldırılması gerekmektedir dedi.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

İnşaat sektörüne vergi sürprizi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 42. maddesinde düzenlenen ve “yıllara sari inşaat işi” olarak tanımladığımız birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işi yapanlara bu işler nedeniyle yapılan istihkak/hakediş ödemeleri üzerinden kesilen stopaj oranı yüzde 5'e çıkarıldı...

Konkordato talep eden inşaat şirketleri 8 kalem harç ödeyecek!

Konkordato başvurusu yapan inşaat şirketleri, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalem için avans ödemesi yapacak.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

İnşaat sektöründe stopaj ödemesi kaldırılmalı!

ASKON, 64. Hükümet'e iş dünyası adına önerilerde bulundu.KDV'de ciddi anlamda kargaşa ve farklı uygulamalar bulunduğunu iddia eden Koca, "İnşaat sektöründe stopaj ödemesi uygulamasının kaldırılması gerekmektedir dedi.

İnşaat iskan ruhsatı harcı 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaların sona erdikten sonra, yapının kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat iskan ruhsatı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte inşaat iskan ruhsatı harcı 2015..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı!

Arsa sahipleri ile müteahhit ile arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince zamanında teslim edilmeyen evler için müteahhitin kira ödemesi gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı ihtarı..

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhit sorunu!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde sıkça yaşanılan müteahhit sorunları arasında sözleşmenin feshi halinde borçları kimin ödemesi gerektiği oluyor. İşte sözleşme feshi halinde bilinmesi gerekenler bu haberde...

Ali Babacan'ın konut ve tavuk benzetmesine inşaatçılardan tepki!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuttaki KDV artışıyla ilgili: "Tavuk üreticileri bile KDV artışı istedi, müteahhitler niye isyan ediyor" demesi üzerine, inşaat sektörü yetkililerinden tepki geldi...

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat stopaj ödemesi Haberi

inşaat stopaj ödemesi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), 64. Hükümet'e iş dünyası adına önerilerde bulundu.


ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, hükümete öneriler 26 maddede sıralanırken, vergi sistemi, teşvikler, noter, oda aidatları, bürokratik engeller, hukukun üstünlüğü, iş kazaları gibi konulara dikkat çekildi.


Koca, Türkiye ekonomisinin odaklanma sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, 2009 yılında dizayn edilen teşvik sisteminin yeniden ele alınması, bölgesel entegrasyon faaliyetlerine hız verilmesi ve üniversite-kamu-özel sektör iş birliğinin artık sağlanmasını istedi.


Vergi iadelerinde yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Koca, şunları kaydetti:

"Sözleşmelerden damga vergisinin kaldırılmasını talep ediyoruz, noter zulmüne bir son verilmelidir. Odalar gereksiz hale gelmiştir. Odalara üyeliğin zorunlu olmaktan çıkarılması, gönüllü hale dönüştürülmesi gerekir. Çek Kanunu'nda yaptırımların azaltılması piyasaları yeniden bozdu. Bu konu tekrar düzenlemelidir. Hala bürokratik engellerle uğraşmaya devam ediyoruz....