24 / 04 / 2024

inşaatların ruhsat sorunu

inşaatların ruhsat sorunu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yeni konut inşaatları hızlanacak! 

Koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe normalleşme başladı. Stokların erimeye başladığını söyleyen sektör temsilcileri yeni konut inşaatlarının başlayacağını dile getirdi. 

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

inşaatların ruhsat sorunu Haberi

inşaatların ruhsat sorunu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun sebebiyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, binaların yangından korunması ile ilgili yönetmeliğin gereğinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili ilçe belediyelerine devredildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, böylece ruhsat alımında yaşanan sürecin hızlandırıldığını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsatlandırılmasında önemli bir değişikliğe gittiklerini ve bu değişikliğin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini açıkladı. İnşaatların ruhsat problemlerinin, su ve elektrik aboneliğini engellediğini ve böylece pek çok vatandaşın inşaat elektriği ve suyu kullanarak daha fazla para ödemek zorunda kaldığını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bu sorunu en aza indirgemek için önemli bir adım attık....