29 / 03 / 2024

inşaatta kentsel dönüşüm projeleri

inşaatta kentsel dönüşüm projeleri

2012'de yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası ile çürük yapıların yenilenmesi hedeflendi ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle fazla yol alınamadı. Tahincioğlu'ndan DKY'ye kadar 19 inşaat firması 19 kentsel dönüşüm markası yarattı.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Ali Bostancı İnşaat kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor!

Bursa'da 1984 yılından buyana çok sayıda konut üreten Ali Bostancı İnşaat, son dönemde yaptığı kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor...

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Kentsel dönüşüm İzmir için acil ihtiyaç!

İzmir için acil kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Binlerce gecekondunun bulunduğu İzmir'e bu görüntü yakışmıyor... 

Trabzon Yomra için özel kentsel dönüşüm planı!

Trabzon Yomra AK Parti belediye başkan adaylarından Doç. Dr. Volkan Yıldırım, hayata geçirilecek projeleri hakkında konuştu. Yıldırım, “Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız'' diye konuştu.

Aykaç Apartmanı İnşaat Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Aykaç Apartmanı İnşaat Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Nusret Çelebioğlu tarafından kuruldu.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

Ereğli'de kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Konya Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, belediye tarafından ilçeye yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinin vatandaşa anlatılması için kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti.

Manisa'da Yunusemre Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Manisa Yunusemre Belediyesi, ilçedeki projelerden vatandaşların daha çok bilgilendirilmesi için Yunusemre Kentsel Dönüşüm Ofisi'ni hizmete açtı. Açılış düzenlenen törenle gerçekleşti.

inşaatta kentsel dönüşüm projeleri Haberi

inşaatta kentsel dönüşüm projeleri

2012'de yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası ile çürük yapıların yenilenmesi hedeflendi ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle fazla yol alınamadı. Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Etiler gibi rant barındıran semtler dışında yol alamayan kentsel dönüşümün yarattığı pastayı gören Tahincioğlu'ndan DKY'ye kadar 19 inşaat firması 19 kentsel dönüşüm markası yarattı. 


Türkiye'nin en önemli yaralarlarından biri olan depreme dayanıksız çürük yapı sorununa hükümet 2012 yılında çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası ile neşter atmıştı. Yurt çapındaki 6,5 milyon yapının yenilenmesi için çıkarılan bu yasa, yaşanan eksiklikler ve pürüzler nedeniyle hala hedeflenen etkiyi sağlayamadı. Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeler de yasanın uygulanabilirliğini artırmaya yetmedi. Yine de kentsel dönüşümün 600 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması beklenirken, bu alandaki potansiyeli gören şirketler pastadan faydalanma planları yapıyor. Kentsel dönüşümde yaşanan aksaklıklara rağmen 19...