25 / 04 / 2024

ipek yolu marmaray güzergahı

ipek yolu marmaray güzergahı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye, kendi enerji talebini karşılamak için projeler geliştirirken, Avrupa ve dünya piyasalarına açılan yolda en elverişli güzergah olarak hizmet vermeyi amaçlamaktadır" dedi...

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Demir İpek Yolu'nda ilk sefer 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde ilk tren seferinin 30 Ekim'de başlayacağı bilgisini verdi. 

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Yeni İpek Yolu 1.4 trilyon dolara mal olacak!

Çin, Yeni İpek Yolu Projesi’ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ‘Kuşak ve Yol Zirvesi’nde görücüye çıkarıyor, proje 1.4 trilyon dolara mal olacak.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Avrasya Tüneli, İpek Yolu'na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Ovit Tüneli, İpek Yolu'nu canlandıracak!

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.

İpek Yolu seferinin ilki yapıldı!

İngiltere'yi Türkiye üzerinden Çin'e bağlayan yeni İpekyolu'nun ilk seferi yapıldı. Son yıllarda yapılan hamlelerle Türkiye stratejik konumunu daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı.

TBMM’de İpek Yolu’nun önünü açacak 2 dev adım atıldı!

İpek Yolu’nu 3 ‘koridor’ üzerinden canlandırmak isteyen Çin, Türkiye’nin dahil olduğu Orta Koridor’a 8 trilyon dolar yatırım yapacak. TBMM’de İpek Yolu’nun önünü açacak 2 dev adım atıldı

China Homelife Fuarı İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak!

China Homelife Turkey Fuarı, 2-4 Haziran'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Hedef, Çin ve Türkiye arasındaki dostluğun tanığı olan tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak.

Yeni İpek Yolu, Çin ile Avrupa'yı birbirine yaklaştırıyor!

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan temsilcilerin katılımıyla Washington'da gerçekleştirilen Trans Hazar Forumu'nda, "Trans Hazar Doğu Batı Ticaret ve Transit Koridoru" ile ilgili konular detaylı şekilde masaya yatırıldı.

ipek yolu marmaray güzergahı Haberi

ipek yolu marmaray güzergahı

Yazıcı, Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) tarafından üçüncüsü gerçekleştirilecek Hazar Forumu'nun açılış galasında yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye'nin komşuluk ilişkileri dışında kültürel bağlamda, son derece köklü bir ortak geçmişi paylaştığını belirterek, "Bizler, bu toprağın, bu coğrafyanın parçalarıyız" diye konuştu.


Bu toplantıda güvenli bir ortak gelecek için enerji ağı ve taşımacılık koridorlarıyla ülkeleri, şehirleri ve insanları birbirine bağlamayı amaçladıklarını ifade eden Bakan Yazıcı, şunları söyledi:


"Aslında bu amaçla aramızdaki dostluk bağlarını yeniden örüyor, güçlendiriyoruz. Bölgesel işbirliğimizin ve ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin artmasının barış, istikrar ve ortak refaha vesile olacağına inanıyoruz. Hazar Bölgesi ve Avrasya kritik öneme sahip enerji rezervleri ve geniş taşımacılık koridorlarıyla dünyanın en önemli ekonomik havzalarından biridir. Bölge, tarihten bu yana çeşitli uygarlıkların buluşma noktası olmuştur. Ekonomik ilişkiler ve zengin doğal...