28 / 03 / 2024

İpoteğin terkini davası yetkili mahkeme

İpoteğin terkini davası yetkili mahkeme

İpoteğin terkini davası, ipoteğe konu olan alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki tarafından açılıyor. Bu dava ile alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Peki, ipoteğin terkini davası görevli mahkeme hangisidir?

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Pote İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pote İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda   50 bin TL sermaye bedeli  ile  Ersin Uzuner tarafından kuruldu.

Paramount Hotel'in icra davasında son durum!

Sezgin Baran Korkmaz'ın oteli Paramount Hotel'in satışındaki usulsüzlükler sebebiyle yargıya giden tesisin ilk sahibi Atilla Uras’ın mirasçıları mahkemeden aldıkları haciz kararı ile otelin kapısına dayandı.

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Bağışlanan ev için miras davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sahibi olduğu evi bağışlayacağını belirten okuyucu, kendisinin sahibi olduğu tek gayrimenkulün bu daire olduğunu ve bağış yapılırsa çocuklarının mahrum kalacağını aktardı. Okuyucu bağışın engellenip engellenemeyeceğini sordu.

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

İpoteğin terkini davası yetkili mahkeme Haberi

İpoteğin terkini davası yetkili mahkeme

İpoteğin terkini davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası, ipoteğe konu olan alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki tarafından açılıyor. Bu dava ile alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir.


Bu davada görevli mahkeme, borçlunun borçlu olmadığını iddia ettiği

miktara göre belirlenir. Buna göre, ipoteğin iptali davasını

açan borçlunun borçlu olmadığını iddia ettiği tutar, .... TL'nin altında ise sulh hukuk mahkemesi,..... TL'nin üstünde ise asliye

hukuk mahkemesi veya duruma göre iş veya ticaret mahkemesi görevli oluyor.


İpoteğin terkini davası dilekçesi:


...............  MAHKEMESİNE


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU                    : İpoteğin Terkini İstemi.


AÇIKLAMALAR :


1-)   Müvekkilim, kardeşinin davalıya olan  … TL. borcu için …, ... İlçesi, ... ada, ... parselde kayıtlı taşınmazının üzerinde ikinci dereceden ipotek tesis etmiştir.


2-) Müvekkilimin kardeşi borcun tamamını ödemiştir...