25 / 04 / 2024

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte tapu ipotek dilekçesi..

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi!

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor..

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra miras dağılımı veraset ilamı ile gösteriliyor. Peki veraset ilamı nasıl hazırlanıyor? İşte veraset ilamı için gerekli belgeler 2021...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bereket Varlık Kiralama'dan 45 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 45 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 175 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 175 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği Haberi

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği

Tapu ipotek dilekçesi!

Tapu, bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren resmi belge oluyor. Tapu kayıtları, Tapu Müdürlüğünde tutuluyor. Bu kayıtlar üzerinde ipotek ve şerh gibi belirtmeler de eklenebiliyor.


İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. Peki, tapu ipotek dilekçesi nasıl yazılır?


Tapu ipotek dilekçesi örneği:


......... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne

...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulunan, Maliki olduğum; ............. İli; .............. İlçesi; ........... Pafta no; ............. Ada no; ......... Parsel nolu; .../... Arsa paylı;  ...................Kat; ...nolu bağımsız bölümü; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ........ .............. Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla) ................. Türk lirası peşinat alacağım ve bu durumdada;

Alıcının tarafıma; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ..................... Türk lirası:Borçu...