26 / 04 / 2024

ipotek tesisi için gerekenler

ipotek tesisi için gerekenler

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için düğmeye bastı. Söz konusu yatırım 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Crystal Daisy için start verildi! Antalya'ya 137 odalı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi için resmen düğmeye basıldı. 186 milyon 725 bin TL'ye mal olacak proje, Antalya Serik'te hayata geçirilecek.

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için 1.500 kişi istihdam edilecek!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği belirtildi.

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

Tokat'ta yapılaması planlanan tesis için ÇED raporu TBMM'de!

Tokat ilinde yapılması planlanan bir kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ÇED gerekli değildir kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Durmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Karşıyaka Spor Kulübü altyapı tesisi için onay aldı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, Mavişehir'de yapmayı düşündükleri altyapı tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la görüştüklerini ve gereken onayı aldıklarını açıkladı...

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Karşıyaka Spor Kulübü altyapı tesisi için hazırlıklara başladı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, altyapı tesisi yapmayı planladıkları arazinin kendilerine tahsisi için ilk adımı attıklarını bildirdi...

ipotek tesisi için gerekenler Haberi

ipotek tesisi için gerekenler

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Borçlunun borcunu ödememesi halinde ipoteğin paraya çevrilmesi talep edilebiliyor.


İpotekli taşınmazın maliki borçtan şahsen sorumlu değilse, alacaklının ödeme isteminin ona karşı etkili olması, bu istemin hem borçluya, hem kendisine karşı yapılmış olmasına bağlı oluyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır?


Tapuya tesisi için gerekenler..

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis etmek için ticaret sicil memurluğundan alınmış yetki belgesi, imza sirküleri, vergi...