28 / 03 / 2024

İpotekli evin tapu satışı

İpotekli evin tapu satışı

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

İpotekli tapu satılır mı?

Bir gayrimenkul satın almak istediğinizi ancak üzerinde ipotek olduğunu varsayalım. Peki, üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? İpotekli tapu satılır mı?

İpotekli tapu satışında borç da devredilmiş oluyor mu?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "İpotekli tapu satışında borç da devredilmiş oluyor mu?" sorusunu yanıtladı...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

İpotekli evin tapu satışı Haberi

İpotekli evin tapu satışı

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Banka, konut üzerindeki ipoteği krediyi güvence altına almak için tesis ediyor. 


Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerinde ipotek kaldırılıyor.  Fakat krediyi ödeyemediniz ya da mevcut evi satıp başka bir ev alacaksınız...Bu durumda ipotekli evinizi satabilirsiniz. İpotekli evin tapu satışı nasıl olur?


İpotekli evin tapu satışı!

İpotekli evin satışı bir çok farklı şekilde olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de konut bedelini peşin ödeyip bankanın borcunu kapatarak ipoteği kaldırmak olarak karşımıza çıkıyor.  Bu tür satışlarda sadece erken ödeme cezası veriliyor. 


Eski kredi kapatılabilir

Alıcı ve satıcı kredi kullandıran kuruluşa başvurarak durumu açıklayabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor....