16 / 04 / 2024

İpotekli evin tapu satışı!

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!



İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Banka, konut üzerindeki ipoteği krediyi güvence altına almak için tesis ediyor. 


Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerinde ipotek kaldırılıyor.  Fakat krediyi ödeyemediniz ya da mevcut evi satıp başka bir ev alacaksınız...Bu durumda ipotekli evinizi satabilirsiniz. İpotekli evin tapu satışı nasıl olur?


İpotekli evin tapu satışı!

İpotekli evin satışı bir çok farklı şekilde olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de konut bedelini peşin ödeyip bankanın borcunu kapatarak ipoteği kaldırmak olarak karşımıza çıkıyor.  Bu tür satışlarda sadece erken ödeme cezası veriliyor. 


Eski kredi kapatılabilir

Alıcı ve satıcı kredi kullandıran kuruluşa başvurarak durumu açıklayabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. Bu yöntem alıcı ve satıcıya ilave risk yüklemiyor ancak yeni kredinin faiz oranı eskisinin aynısı olmayabiliyor. Burada da erken ödeme cezası veriliyor. 


Kredili evin tapu devri!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 



Geri Dön