19 / 04 / 2024

Kredili evin tapu devri!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!



Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. 


İpotek kaldırma işlemi öncelikle bankadan evin kredisinin bittiğine dair ipotek fek yazısı almakla başlıyor. İpotek fek yazısı banka tarafından verilen kredi borcunun bittiğini gösteren belge olarak biliniyor. 


Tapu dairesinden alınan ipotek fek yazısı ile taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi bitmeden konutun satışı ya da devri mümkün mü?


Kredili evin tapu devri!

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Başka bir yöntem ise,  eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. Bu şekilde kredili evin devri gerçekleşmiş oluyor. 


Kredili evde tapu masrafı!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön