20 / 04 / 2024

ırak petrolü

ırak petrolü

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Irak petrolü Türkiye'den dünyaya açılsın!

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş Şehristani, Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünya pazarına açılmasını istediklerini ancak bunun merkezi yönetimin onayıyla olması gerektiğini ifade etti. Türkiye ile ilişkilerin güçlendirilmesini arzu ediyoruz...

Irak petrolü Türkiye'ye piyasa fiyatından satılacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarına değinen Irak Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, yakın bir zamanda Türkiye'ye gönderilecek olan petrolün, piyasadaki fiyattan daha ucuz olmayacağını söyledi.

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Irak- Ceyhan petrol boru hattı inşaatı tamamlandı!

Kuzey Irak ' tan Kerkük - Ceyhan ' a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla dün itibariyle petrol akışı yeniden başladı...

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

Kuzey Irak petrolünün satışı başlıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, "Türkiye'de depolanan petrolün satışına 2 Mayıs'ta başlayacakları" yönündeki açıklamasına ilişkin bilgi verdi...

Taner Yıldız: Basra petrolü Yumurtalık'a akacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolünün tamamının Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacağını söyledi. Yıldız, "Kerkük - Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı' nın kapasitesi yüzde 100 'e çıkarılacak" dedi.

Starpet, Adana'da 120 milyon dolara petrol deposu yatırımı yapacak!

Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacak olması yatırımcıların gözünü Yumurtalık'a çevirdi. Bölgede arazi alan Starpet, 120 milyon dolara 300 bin metreküplük petrol deposu yatırımı yapacak...

Zeina Enterprise Gıda Tekstil İnşaat Kimya ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeina Enterprise Gıda Tekstil İnşaat Kimya ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmad Fouad Alkhani, Mohamed El Mohamed tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

ırak petrolü Haberi

ırak petrolü

Bilge İnsanlar Stratejik Araştırma Merkezi (BİLGESAM) Araştırma Koordinatörü Ali Semin, son dönemde Irak-Türkiye arasında enerji projelerinin yeniden hız kazandığını belirterek, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak. Söz konusu projeler Türkiye’nin bölgesel enerji açılımıdır." ifadelerini kullandı.


Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünyaya açıldığını ifade eden Semin, bu denkleme Irak petrolünün de eklenmesinin, günlük 750 bin varil petrole ihtiyaç duyan Türkiye'nin yararına olacağını dile getirdi.

Semin, bu kapsamda Türkiye'nin Irak hükümetine ciddi destek verdiğini vurgulayarak , "Büyükelçimiz Fatih Yıldız'ın her gün ciddi görüşmeler yapması ilişkileri olumlu etkiliyor. Mesela Irak’ın çok ciddi problemlerinden biri olan su meselesinde de Türkiye ile karşılıklı bir komisyon kuruldu. Yani enerji zengini...