25 / 04 / 2024

ırak savaşı kriz nedeni

ırak savaşı kriz nedeni

Nobel ödüllü ABD'li ekonomist Joseph Stiglitz, finans piyasalarında yaşanan krizin, 1929'daki Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en ciddi sarsıntı olduğunu söyledi.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Bankacılık sektörü savaş kriz dinlemedi! Hacmini bir yılda yüzde 51 artırdı

BDDK, 2021 yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Raporda, "Küresel risklerin giderek arttığı bu süreçte ülkemiz ekonomisinin en önemli güvenlik çıpalarından birini bankacılık sektörü oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Rusya-Ukrayna savaşı Laleli esnafını da etkiledi: Kepenkler kapanacak mı?

Rusya ve Ukrayna savaşında 20. güne girilirken, savaşın yarattığı ekonomik yansımalar Türkiye’de de görülüyor. Rusların ve Ukraynalıların uğrak yeri olan İstanbul Laleli’de sakin durum dikkatleri çekiyor.

Savaş Ay'ın çocukları arasındaki miras kavgası devam ediyor!

7 yıl önce aramızdan ayrılan Savaş Ay'ın miras kavgasında sular durulmuyor. İki çocuğu olan Savaş Ay'ın tüm mirası tereke davasıyla oğluna bırakılınca iki kardeşinin arasında miras kavgası başladı.

Savaş Yükselyalçın: İnşaat sektöründe kriz yok!

Adana'da Aklı Selim İnsanlar Derneği Başkanı Savaş Yükselyalçın, inşaat sektöründe kriz olmadığını söyledi. Yükselyalçın, müteahhitlere önemli önerilerde bulundu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun tam metni!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun, 28 Haziran 2014 tarihinde 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 6546 sayılı kanunun tam metni...

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda dedi.

Mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan maddeye göre mirasbırakan mirasçısını bazı şartlar dahilinde mirastan mahrum bırakabilir. Mirastan mahrum etme şartları neler? Peki, mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Soma ve Savaştepe'de geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı!

Manisa ili Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Balıkesir ili Savaştepe ilçesinde bulunan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı. İlgili sirküler haberimizde yer alıyor.

Alanya Uğrak Köyü imar planı değişikliği askıya çıktı!

Antalya'nın Alanya İlçesi, Uğrak Köyü sınırları içerisinde Akaryakıt ve LPG Depolama ve Dağıtım Tesisine ait 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Soyak Evostar & Soyak Park Aparts projelerinden 106 konut Emlak Konut mülkiyetine bırakıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Soyak Evostar & Soyak Park Aparts projelerinde yer alan bağımsız bölümlerin 106 adedinin şirket mülkiyetine bırakıldığını belirtti. Bağımsız bölümlerin değeri 21,8 milyon TL olarak belirlendi...

Abdurrahman Savaş kimdir?

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş kimdir? Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdurrahman Savaş, ne zamandan beri vali olarak görev alıyor? İşte Abdurrahman Savaş...

ırak savaşı kriz nedeni Haberi

ırak savaşı kriz nedeni

Stiglitz, en büyük problemin, mortgage kredilerinin geri ödemesini yapamayan tahmini 2 milyon Amerikalının evlerini kaybedecek olması olduğunu söyledi. Stiglitz, krizin Irak Savaşı'yla da bağlantısı olduğunu belirterek, savaş harcamalarının ekonomiyi ciddi manada etkilediğini ancak bu etkinin boyutunun kamuoyundan gizlendiğini belirtti.