20 / 04 / 2024

İranla nükleer müzakere anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

İranla nükleer müzakere anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

İran ’la anlaşma birçok sektörde olumlu karşılandı. Çimento, inşaat ve mermerde ise endişe var.İnşaata da bir ölçüde iş çıkacağı tahmin ediliyor. Çimento ve mermerde ise enerji maliyeti dezavantajı var.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkezi Bomonti'de yapıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki iddialar mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkındaki çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İranla nükleer müzakere anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

İranla nükleer müzakere anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek

İran’la nükleer müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanması bankacılık dahil 13 sektörde umutları artırdı. Buna enerji sektörü de eklenebilir. Çimento, inşaat, mermer gibi birkaçı hariç, tüm sektörler olumlu beklenti içinde. İnşaata da bir ölçüde iş çıkacağı tahmin ediliyor. Çimento ve mermerde ise enerji maliyeti dezavantajı var.


Bazı sektörler heyet gönderme hazırlığında. İranlı yatırımcılar da araştırmaya gelmeye başladı. Yaptırımlar bir takvim içinde adım adım kalkacak. Politik süreçlerin 6 ila 9 ay sürecek. Arkasından finansal işlemler, yatırım kısıtları, enerji ithalatına ilişkin yaptırımlar kalkacak. Silah ithalat ambargosu 5 yıl daha yürürlükte. Savunma sanayiinde kısıtlar devam etse de birçok büyük sektörde ticaretin yolu açılacak.


İran ekonomisinin hızlı büyüyeceği, 18 ay sonra GSYH büyümesinin %8’e ulaşabileceğine ilişkin tahminler var. 80 milyon nüfusu, 400 milyar dolarlık ekonomisi ve bu hızlı...