25 / 04 / 2024

İranlı turistler nereyi tercih ediyor

İranlı turistler nereyi tercih ediyor

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Ortadoğulu turistler perakendeye can verdi!

Hızla yükselen döviz kuru, artan kiralar ve maliyetler gibi sorunlarla uğraşan perakende sektörü bu yıl Ortadoğulu turistler sayesinde nefes aldı..

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

İranlı turistler Bodrum'u tercih ediyor!

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

Sağlık turizmine gelen turistler 10 kat daha fazla para harcıyor!

Sağlık turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, tatil için gelen turistler ortalama 700 dolar harcarken, tedavi için gelenlerin ise 7 bin dolar harcadığını belirtiyor.

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş!

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş. Türkiye'de yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almalarını sağlayan yasa çıkarılmış olsa da Arap turistler, satın alma yerine kiralamayı tercih etmişler.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor!

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor.

İranlı turistler nereyi tercih ediyor Haberi

İranlı turistler nereyi tercih ediyor

Özel bir turizm şirketi, yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu ay haftada bir gerçekleşecek olan seferler, önümüzdeki aydan itibaren haftada üçe çıkacak. Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek gibi...